Peugeot va produce furgonete pentru Toyota, destinate pieței europene

Peugeot va produce furgonete pentru Toyota, destinate pieței europene
Foto: presstv.ir

Producătorul francez de automobile PSA Peugeot Citroen a încheiat luni un acord prin care va produce vehicule comerciale usoare pentru compania japoneză Toyota, pe care le va comercializa pe piața europeană.

Peugeot va produce furgonete derivate din modelele sale Peugeot Expert și Citroen Jumpy în al doilea sfert al lui 2013, conform Bloomberg. De asemenea, acordul, care include colaborarea cu privire la viitoarele vehicule produse de Peugeot, s-ar putea extinde până după 2020.

“Segmentul de vehicule comerciale ușoare este unul foarte important pentru noi pe multe piețe europene,” a declarat Didier Leroy, membru al consiliului director pentru Toyota Motor Europe. “Am găsit o soluție bună pentru clienții noștri loiali după încetarea recentă a productiei modelului nostru Hiace.”

Furgonetele pe care Peugeot le va furniza pentru Toyota ar putea fi produse în fabirca franceză SvelNord, pe care o operează în comun cu Fiat. Dar Peugeot, al doilea cel mai mare producător de automobile din Europa, s-a angajat să cumpere partea deținută de Fiat până la sfârșitul anului.

Trebuie să îndeplinim trei condiții pentru a produce aceste vehicule: să desfacem acordul cu Fiat, să găsim un nou partener, ceea ce am făcut, și să ajungem la un acord cu sindicatele de la SvelNord pentru a crește competitivitatea fabricii,” a declarat Pier-Olivier Salmon, purtător de cuvânt al Peugeot.

Acțiunile Peugeot au crescut luni cu 1,3 la sută, atingând valoarea de 6,65 euro, pe Bursa din Paris. Anul acesta, acțiunile au scăzut cu 37 de procente.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:29 - O companie aeriană vinde mămăligă cu brânză la plic. Câți bani trebuie să plătești pentru a mânca preparatul, la înălțime
16:17 - Ce a pățit Anca Țurcașiu, la una dintre probele de la Asia Express. Vedetei nu i-a venit să creadă: „Eu chiar am o problemă”
16:17 - Un profesor de engleză din Bucureșt, cercetat. Ar fi violat, corupt și agresat sexual o minoră
16:17 - Gigi Becali, scandalizat după ce Luțu i-a arătat Instagramul: „Când am văzut femei, femei, femei, i-am zis ‘Du-te, bă, de aici!’ și i-am aruncat telefonul”
16:08 - Newsweek: Cine e vicecampionul olimpic la tir ce a devenit solist de operă? Depresia l-a făcut să piardă aurul
16:06 - Barbecue uriaș organizat în ultima zi a Regelui Charles și a Reginei Camilla în Australia. A fost prima călătorie în străinătate a monarhului britanic de lungă durată după diagnosticarea cu cancer
15:57 - SUA ar fi împiedicat un atac armat în Ungaria. Șase tineri reținuți în fața unui bar din Budapesta
15:44 - Marian Rasaliu: Exclus ca PSD să aibă o relație preelectorală cu AUR-ul lui George Simion. Am convingerea că, arătând așa sondajele, Marcel Ciolacu va câștiga inclusiv turul 2 (VIDEO)
15:39 - Zece tone de deșeuri urmau să fie arse ilegal într-o comună din Dâmbovița. Autoritățile au aplicat operațiunea Jupiter
15:39 - Daniel Fenechiu: Marcel Ciolacu a pierdut foarte multe procente. În contextul în care îi dă voturi lui Simion, e posibil să avem o finală Ciucă – Simion (VIDEO)