Ludovic Orban, despre prelungirea stării de alertă: „Nu introducem nicio restricție”

Ludovic Orban, despre prelungirea stării de alertă: „Nu introducem nicio restricție
Foto: Inquam Photos / George Calin

Klaus Iohannis a anunțat în cursul zilei de 15 iulie 2020 prelungirea stării de alertă. De asemenea, la câteva ore de la discursul președintelui, informația a fost comunicată și de premierul Ludovic Orban, respectiv Raed Arafat, șeful DSU.

Ludovic Orban și Raed Arafat au abordat în cadrul ședinței de guvern de miercuri subiectul prelungirii stării de alertă. Cei doi oficiali au dat asigurări că nu va fi introdusă nicio măsură suplimentară de restricție.

„Am derulat toată procedura legală. Am avut grupul tehnico-științific și s-a realizat împreună cu centrul național de comandă și conducere a intervenției nota de fundamentare pe motivație ‘de ce trebuie să fie prelungită starea de alertă’ și a măsurilor care trebuie să fie implementate. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în cadrul CNSU”, a declarat Raed Arafat.

„Practic, nu introducem nicio restricție nouă. Păstrăm același dispozitiv. Va trebui să scoatem din anexa 3 textul de izolare și carantinare și să-l introducem imediat după intrarea în vigoare a legii, o să facem o ședință de guvern extraordinară”, a declarat Ludovic Orban.

Klaus Iohannis: „Se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare”

„Situația epidemiologică nu este bună. Am avut și astăzi peste 600 de persoane cu COVID-19. Este mult, foarte mult și în acest context, vreau să vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții. Purtatul măștii, păstrarea distanței sunt metode sigure pentru a opri răspândirea acestei epidemii.

În aceste condiții, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricții, cum, din păcate, aavând această evoluție, nu poate fi vorba de noi relaxări”, a anunțat Klaus Iohannis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`