Guvernul, replică pentru PSD: Premierul Ludovic Orban și membrii Cabinetului nu au fost invitați să participe la dezbaterile asupra legii care privește carantina și izolarea

Guvernul, replică pentru PSD: Premierul Ludovic Orban și membrii Cabinetului nu au fost invitați să participe la dezbaterile asupra legii care privește carantina și izolarea
Foto: Inquam Photos / George Calin

Guvernul susține că nici premierul Ludovic Orban și nici alți membri ai Cabinetului nu au fost invitați în Parlament să participe la dezbaterile pe legea carantinei și izolării. Membrii executivului își manifestă însă disponibilitatea de a lua parte la discuții dacă vor primi o acest sens o solicitare formală. Precizările transmise de la Palatul Victoria vin în contextul în care președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, că actul normativ care reglementează condițiile în care se pot impune carantina și izolarea nu va fi adoptat de Senat până când premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu vor merge în Parlament ca să lămurească toate aspectele.

Guvernul susține că nici premierul Ludovic Orban, nici alți membri ai Cabinetului nu au fost invitați la dezbaterile din Parlament pe legea carantinei și izolării

„Având în vedere afirmațiile false făcute în spațiul public, precizăm faptul că nu a fost înaintată premierului Ludovic Orban, și nici miniștrilor din Cabinet, invitația de a participa la dezbaterile din Parlament pe marginea legii care privește carantina și izolarea.

Menționăm faptul că atât premierul, cât și miniștrii Sănătății și Justiției, au disponibilitatea de a participa la lucrările Parlamentului ori de câte ori sunt invitați sau solicitați în mod oficial”, a transmis Guvernul.

Marcel Ciolacu:Nu se va vota legea în Senat până când prim-ministrul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele

Reacția Guvernului a venit chiar în timpul conferinței de presă în care liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că legea carantinei și izolării nu va fi încă votată în Senat.

”Nu putem accepta această lege șinu o putem vota.Singurul membru al Guvernului care a venit să susțină această lege este domnul Raed Arafat. Nu au venit în fața parlamentarilor nici prim-ministrul, nici ministrul Sănătății, nici ministrul Justiției. Cu alte cuvinte nu a venit niciun membruPNLsă susțină această lege.

Legea, cum a fost înaintată de Guvern către Parlament, nu a avut avizul Ministerului Justiției. Nu se va vota legea în Senat până când prim-ministrul și ministrul Sănătății nu vor veni în Parlament să lămurească toate aspectele în discuție, în acest moment.

Eu am o dezamăgire personală față de președintele Klaus Iohannis. M-aș fi așteptat, ținând cont de importanța acestei legi, să cheme toate forțele politice din Parlament la o dezbatere”, a declaratMarcel Ciolacu.

PSD a luat această decizie în ședința CEx de luni.

Klaus Iohannis:Solicit Parlamentului să ia în dezbatere în regim de urgențălegeacare clarifică carantina și izolarea

Decizia vine în contextul în care atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Ludovic Orban, au cerut aleșilorsă adopte cât mai rapid legea privind carantina și izolarea.

”Suntem într-o situație foarte complicată. Este momentul să lăsăm divergențele politice și să ne concentrăm pe soluții. Solicit Parlamentului să ia în dezbatere în regim de urgențălegeacare clarifică carantina și izolarea”, adeclaratKlaus Iohannis săptămâna trecută.

”Nu pot să înțeleg de ce se amână adoptarea acestui act normativ care este vital. Fiecare zi în care nu intră în vigoare această lege înseamnă un risc major pentru creșterea nivelului de presoane infectate și de răspândire a virusului în comunitate.

Este evident că avem o creștere a numărului de cazuri. (…) Nu pot să înțeleg de cePSDse încăpățânează să tragă de timp, să ne pună bețe-n roate și să împiedice adoptarea unor decizii care sunt vitale pentru a apăra sănătatea și viața românilor.

Sunt la capătul răbdării. Acest joc politicianist, acest sabotaj sistematic la care sunt supuse autoritățile din România în bătălia contra epidemiei deja nu ne afectează pe noi, afectează viața oamenilor. Le mai solicit o dată: adoptați legea!”, a spus, la rândul său, premierul Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`