Explozie de proporții, urmată de un incendiu, la bordul unei nave americane: Bilanțul victimelor (VIDEO)

Explozie de proporții, urmată de un incendiu, la bordul unei nave americane: Bilanțul victimelor (VIDEO)
Foto: hepta.ro/DPA Images / K.C. Alfred

Cel puțin 21 de persoane au fost rănite într-o explozie urmată de un incendiu care s-a produs, duminică, la bordul navei amfibie de asalt, USS Bonhomme Richard, aflat în baza militară americană de la San Diego, California, informează CNN. În momentul deflagrației, la bordul navei se aflau 160 de persoane. Incendiul a dus la formarea unei coloane groase de fum, care se putea vedea de la distanță.

Explozie, urmată de incendiu, la bordul navei USS Bonhomme Richard

”17 marinari și patru civili sunt tratați pentru răni care nu le pun viața în pericol”, au declarat reprezentanții Marinei americane, într-un comunicat. Răniții au fost transportați la spital, în stare stabilă.

Potrivit unui mesaj publicat pe Twitter de US Pacific Fleet Naval Surface Forces, întreg echipajul părăsit nava. De asemenea, ca măsură de precauție, două distrugătoare ancorate în apropierea USS Bonhomme Richard au fost mutate.

Cauza incidentului nu a fost încă stabilită

Totul s-a întâmplat în jurul orei locale 9.00, iar după mai bine de cinci ore de luptă cu flăcările, pompierii nu reușiseră încă să stingă focul.

Deocamdată, cauza incendiului nu este clară, o anchetă fiind deschisă în acest caz.

Incendiul a fost semnalat prima dată, duminică dimineață, în zona inferioară, de depozitare, a navei. Este vorba despre o zonă foarte întinsă, unde sunt depozitate tot felul de echipamente.

La bordul navei se aflau aproximativ un milion de galoane de combustibil.

USS Bonhomme Richard este o navă de asalt amfibie, cu o lungime de 255 de metri. Nava poate găzdui elicoptere, vase mai mici și alte vehicule amfibie.

În momentul incidentului, aceasta era ancorată la baza din San Diego pentru lucrări de mentenanță.

Explozie de proporții, urmată de un incendiu, la bordul unei nave americane: Bilanțul victimelor

Incendiu la bordul USS Bonhomme Richard

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`