Președintele SUA, cu mască în public, în premieră de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Donald Trump: Nu am fost niciodată împotriva lor

Președintele SUA, cu mască în public, în premieră de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Donald Trump: Nu am fost niciodată împotriva lor

Donald Trump, președintele SUA, a fost văzut, pentru prima oară de la izbcunirea pandemiei de coronavirus, purtând o mască de protecție. Liderul american a vizitat Spitalul militar Walter Reed de lângă Washington, unde s-a întâlnit cu soldați răniți și cadre medicale, potrivit BBC.

Președintele Donald Trump, cu mască în public, în premieră de la izbucnirea pandemie de coronavirus

„Nu am fost niciodată împotriva măștilor, dar sunt de părere că există un timp și un loc pentru ele. (…) Cred că atunci când ești într-un spital, mai ales în aceste circumstanțe deosebite, când vorbești cu mulți soldați și oameni care, în anumite cazuri, tocmai au părăsit masa de operație, cred că este un lucru grozav să porți mască”, a afirmat Donald Trump, pe când părăsea Casa Albă.

Într-o intervenție la Fox Business Network, săptămâna trecută, Donald Trump declara: „Sunt complet în favoarea măștilor”. El a adăugat că „îi cam plăcea” cum arată cu una pusă, comparându-se cu „Călărețul Singuratic”, eroul de ficțiune mascat care are un prieten amerindian, Tonto, alături de care luptă împotriva fărădelegilor din Bătrânul Vest American.

În luna aprilie, când Centrul american pentru controlul bolilor (CDC) a început să recomande populației să poarte mască de protecție pentru a limita răspândirea COVID-19, Donald Trump le-a transmis reporterilor că practica nu este potrivită pentru funcția sa.

„Nu cred că o să o fac. Să port o mască atunci când întâmpin președinți, prim-miniștri, dictatori, regi, regine – pur și simplu nu mi se pare potrivit”, a afirmat președintele SUA.

SUA, peste 3,35 de milioane de cazuri confirmate de COVID-19

Cu un ritm incomparabil de testare comparativ cu alte națiuni de pe scena globală, SUA au confirmat alte aproape 67.000 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore – o nouă bornă negativă, după cea din iulie.. Louisiana a devenit cel mai recent stat american care instituie un ordin privind obligativitatea portului de mască.

Mai mult decât atât, guvernatorul democrat John Bel Edwards a dispus și închiderea barurilor din Louisiana și a înăsprit restricțiile privind restaurantele, care nu vor mai putea găzdui clienți în spațiile închise.

Statul vecin Texas a înregistrat și el o creștere în ritmul de depistare a îmbolnăvirilor, cu 10.500 de cazuri noi de COVID-19 confirmate doar sâmbătă.

La rândul său, ca măsură anti-coronavirus, guvernatorul republican Henry McMaster din Carolina de Sud a ordonat închiderea barurilor și a restaurantelor după ora 23.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`