Grecia, noi restricții de călătorie: Turiștii care intră prin vama Kulata trebuie să aibă un test negativ pentru COVID-19

Grecia, noi restricții de călătorie: Turiștii care intră prin vama Kulata trebuie să aibă un test negativ pentru COVID-19
Foto: Captură B1 TV

Guvernul de la Atena a decis ca, începând de marți, toți turiștii care intră în țară prin vama Kulata-Promachonas trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19.

Potrivit Reuters, testul nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore. Această măsura a fostdecisă într-o ședință extraordinară de guvern, pe fondul mai multor cazuri de COVID-19 depistate de către autoritățile elene în rândul turiștilor.

Noile restricții intră în vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineața.

Pot intra în Grecia fără acest test doar cei care fac parte din anumite categorii exceptate – diplomați, medici, lucrători în transporturi. De asemenea, trebuie completat în continuare și formularul online de către turiști, cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în țară.

Presa din Grecia: 29 de turiști români și bulgari infectați cu coronavirus la punctul de trecere Kulata – Promachonas

Amintim faptul că autoritățile elene au depistat vineri 29 de turiști infectați cu coronavirus la punctul de trece al frontierei Kulata – Promachonas, cu toții venind din România sau Bulgaria.

În acest context, guvernul Greciei se află în ședință pentru a discuta evoluția cazurilor de coronavirus de cândGreciaa început să primească turiști din străinătate, existând posibilitatea introducerii unor restricții de călătorie.

Care sunt statele ce au impus restricții pentru români

Până acum, restricții pentru români la sosirea în țară au fost luate de Norvegia, Finlanda și Malta, în timp ce Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia și Slovacia le cer românilor să stea în izolare sau carantină. Danemarca pune condiția ca românii să aibă o rezervare de cel puțin șase zile de cazare.

România nu a fost inclusă nici de Guvernul de la Londra pe lista celor 59 de țări considerate cu risc redus. Astfel românii care merg în Marea Britanie după 10 iulie sunt obligați să stea în regim de autoizolare.

Totodată, Austria a luat decizia de a impune carantina de 14 zile pentru românii care nu pot face dovada printr-un certificat medical că nu sunt infectați cu noul coronavirus.

De asemenea, Olandarecomandă, începând cu data de 9 iulie, cetățenilor care se deplasează din România în Olanda să se auto-izoleze la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul olandez.

Nici românii care plănuiau să se deplaseze în Grecia nu pot sta liniștiți. Deși numărul turiștilor români care își petrec vacanțele pe teritoriul elen joacă un rol important pentru turismul din insulele grecești, autoritățile de la Atena au anunțat că iau în calcul impunerea unor noi restricții privind intrarea în țară, măsuri care s-ar putea să îi vizeze și pe călătorii din țara noastră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`