Capitala a avut cele mai multe cazuri noi de COVID-19 din țară, în ziua în care România a înregistrat un nou record negativ

Capitala a avut cele mai multe cazuri noi de COVID-19 din țară, în ziua în care România a înregistrat un nou record negativ
foto: Pixabay

Capitala a contabilizat cea mai mare creștere a numărului de cazuri noi de COVID-19 din România, potrivit bilanțului de joi, când la nivel național a fost depistat cel mai mare cuantum zilnic de îmbolnăviri depistate pe un interval de 24 de ore de la debutul pandemiei de coronavirus, 614. Dintre acestea, Bucureștiul are 73.

Capitala a avut cele mai multe cazuri noi de COVID-19 din țară, în ziua în care România a înregistrat un nou record negativ

Dacă Bucureștiul are 73 de cazuri din cele 614 raportate joi, el este urmat în top de județele Dâmbovița (66), Argeș (55), Brașov (55) și Prahova (53).

România a ajuns la30.789 de cazuri confirmate de COVID-19 și 1.834 de decese legate de SARS-CoV-2, iar cel mai afectat județ rămâne Suceava, care a contabilizat până acum4.134îmbolnăviri. Capitala este următoarea la acest capitol, cu3.590. Singurele județe din țară care au mai depășit pragul psihologic1.000 de pacienți depistați cu infecție cu coronavirus sunt Brașov (1.851), Vrancea (1.171) și Brașov (1.851).

  • În 9 iulie au fost raportate 614 cazuri noi de COVID-19, la 13.179 de teste pentru coronavirus
  • În 8 iulie, 555 de cazuri noi, la 13.147 de teste
  • În 7 iulie, 397 de cazuri noi, la 11.855 de teste
  • În 6 iulie, 250 de cazuri noi, la 4.614 teste
  • În 5 iulie, 391 de cazuri noi, la 7.831 de teste
  • În 4 iulie, 416 cazuri noi, la 11.445 de teste
  • În 3 iulie, 420 de cazuri noi, la 12.371 de teste
  • În 2 iulie, 450 de cazuri noi, la 12.523 de teste
  • În 1 iulie, 326 de cazuri noi, la 12.585 de teste
  • În 11 aprilie, 523 de cazuri noi, la 3.842 de teste (record negativ absolut până în 8 iulie)

Mesajul președintelui Klaus Iohannis, în cea mai neagră zi de la debutul pandemiei de coronavirus

Președintele Klaus Iohannis a susținut, joi, o declarație de presă în care a făcut apel la responsabilitatea cetățenilor și le-a cerut să respecte regulile de siguranță sanitară. Tot atunci, el i-a îndemnat pe politicieni să se ridice la înălțimea funcțiilor deținute.

„Vedem permanent în ultimele săptămâni tot felul de contre și dispute despre o măsură sau alta. România și românii au nevoie din partea politicienilor nu doar de verva discursurilor politice, uneori subsumate interesului de campanie, ci de argumente raționale, solide, de disponibilitate de a asculta experții din domeniu și de a găsi soluțiile cele mai bune pentru societate.Este nevoie ca împreună, uniți, autorități, politicieni, jurnaliști, societate civilă, dincolo de viziunile care ne despart, să transmitem cetățenilor un mesaj unitar. Virusul este real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege și nici nu dispare de la sine prin simpla negare a existenței lui. De aceea, fac un apel la Parlament să adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autoritățile să acționeze pentru protejarea sănătății oamenilor”, a spus șeful statului.

În mesajul către români, el a explicat că „am intrat, de aproape o jumătate de an deja, într-o perioadă cu extrem de multe incertitudini și este absolut normal să resimțim nesiguranță și să ne dorim ca totul să revină cum a fost. Și eu îmi doresc asta. Deocamdată însă acest lucru, din păcate, nu este posibil. Avem soluții pentru a ne relua viețile cât mai aproape de normalitate, însă ține de responsabilitatea fiecăruia dintre noi să reușim acest lucru. Oricâte eforturi ar face statul, sănătatea noastră, a tuturor, ține și de conștiința fiecăruia.Să purtăm mască, să respectăm distanțarea fizică și să ne spălăm des pe mâini! Asta ne spun medicii.Aceste trei măsuri nu sunt menite să ne facă viața mai grea, ci, dimpotrivă, să ne protejeze. Ele ne asigură libertatea de a face în siguranță aproape toate activitățile de care ne bucuram înainte de pandemie. Să nu pierdem ceea ce am câștigat deja! Suntem o națiune puternică și putem să trecem împreună cu bine și peste această perioadă.Vă mulțumesc și vă doresc tuturor multă sănătate!”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`