Prognoza meteo, azi, 09 iulie 2020. Valorile termice continuă să crească

Prognoza meteo, azi, 09 iulie 2020. Valorile termice continuă să crească
FOTO: Pixabay.com

Joi, 09 iulie 2020, potrivit meteorologilor Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va fi frumoasă, iar valorile termice continuă să crească. Astfel că, maximele sunt cuprinse în general între 25 şi 31 de grade Celsius.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 09 iulie 2020

Mai precis, joi, 09 iulie 2020, spre deosebire de miercuri, vremea va fi frumoasă, iar valorile termice continuă să crească, maximele fiind cuprinse în general între 25 şi 31 de grade Celsius.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorari după-amiaza şi seara în zona montană şi în regiunile nordice, unde doar izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

Minimele se vor încadra între 12 şi 20 de grade Celsius, ceva mai frig fiind în depresiunile din estul Transilvaniei.

Reamintim că, potrivit datelor Administrației Naționale de Meteorologie, începutul lunii lui cuptor va aduce temperaturi caniculare în mai multe zone din țară, cu maxime care ajung la 34 de grade Celsius. Vor fi și ploi pe arii extinse, însă temperaturile nu vor scădea sub pragul de 30 de grade Celsius.

Pentru săptămâna 06.07.2020 – 13.07.2020, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile vestice, dar și ușor mai ridicate în sud-est. În rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Și cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile centrale, sudice și sud-vestice.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 29 – 30 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 16 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

Şi la munte vremea se va încălzi. Se vor înregistra 13 grade Celsius pe Ceahlău, 18 grade Celsius în Semenic, iar în Păltiniş şi Sinaia temperaturile vor ajunge la 19 grade Celsius. Cel mai cald va fi joi în Prdeal şi Poiana Braşov acolo unde temperaturile vor atinge 21 grade Celsius, respectiv 22 de grade Celsius.

În această lună, media maximelor termice va avea variații între 19 și 22 de grade până în data de 3 iulie, apoi va fi în general între 17 și 19 grade, iar a minimelor se va situa între 9 și 13 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, în a doua parte a zilei soarele se va ascunde în spatele norilor. Temperatura maximă va fi de 25 grade Celsius, iar cea minimă de 18 grade Celsius.

Pe parcursul lunii, în Dobrogea, valorile termice nu vor avea variații semnificative, media maximelor termice vor oscila între 28 și 32 de grade, iar a minimelor între 18 și 22.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în primele zile ale intervalului și după data de 3 iulie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`