Managerul Spitalului Colentina din Capitală, infectat cu noul coronavirus

Managerul Spitalului Colentina din Capitală, infectat cu noul coronavirus
Foto: Pixabay

Managerul Spitalului Colentina din Capitală, Remus Mihalcea, a fost testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus. Informația a fost confirmată, miercuri seară, de Grupul de Comunicare Strategică. Managerul instituției medicale este internat, în acest moment, la Spitalul Victor Babeş.

Managerul Spitalului Colentina a fost testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus

În acest context, sursa citată precizează că Spitalul Colentina va avea în continuare zona de COVID și, cu circuit complet separat, va avea și zona de non-COVID.

În ultimele zile, focare de coronavirus au apărut în mai multe unități medicale din țară.

Zeci de cadre medicale de la Spitalul Județean Galați, infectate cu coronavirus

63 de cadre medicale de la Spitalul Județen Galați au fost testate pozitiv cu COVID-19. Cele mai multe confirmări sunt la Secţia Medicină Internă 2 – 30 de cazuri şi la Cardiologie – 21 de cazuri. Cazuri deCOVID-19mai sunt la Chirurgie Generală 2, la UPU, Oncologie, Urologie, Medicină Internă, Reumatologie, dar şi o liftieră este contaminată. Acestora li se adaugă și mai mulți pacienți care au contactat SARS-CoV-2.

Cu toate acestea, spitalul funcționează în continuare.

”Spitalul nu este închis. Activitatea medicală se desfăşoară în continuare. În momentul de faţă sunt internaţi 367 de pacienţi în toate secţiile spitalului, excepţie făcând Secţia medicină Internă 2, pacienţii acestei secţii fiind preluaţi de Secţia medicină Internă 1, până la finalizarea dezinfecţiei terminale”, se arată într-o informare transmisă de reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi.

Focar de COVID-19, la Spitalul CFR din Timișoara

Totodată, un focar de coronavirus a apărut la Spitalul CFR din Timișoara. Totul a pornit de la o asistentă medicală care nu a respectat regulile de protecție pentru că nu crede în existența acestui virus. În total, patru pacienți și două asistente au fost diagnosticați cu COVID-19.

„Din păcate, este regretabilă această atitudine și nu numai că nu crede și a participat la o serie de activități fără a purta mască, deci nu a respectat regulile pe care noi le recomandăm populației, dar nici în spital nu a vrut să respecte aceste reguli, venind cu febră. Până când a fost depistată că are febră și tușește, ea a contaminat cadre medicale din spital și chiar și bolnavi, astfel că avem mai multe cazuri contaminate de către această persoană.

Probabil că va răspunde pentru asta, pentru că este inadmisibil să se întâmple acest lucru tocmai cu personalul care ar trebui să aibă grijă de sănătatea noastră”, a declarat medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

555 de cazuri de coronavirus, în 24 de ore, în România

Grupul de Comunicare Strategicăa anunțat, miercuri, că în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 555 de noi cazuri de coronavirus, acesta fiind cel mai mare număr zilnic de infectări de la debutul epidemiei în România. Numărul total al îmbolnăvirilor, la nivel național, a ajuns la 30.175, cu 22.284 de persoane care au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. În secțiile de terapie intensivă sunt internați, în prezent, 237 de pacienți.

Bilanțul deceselor a ajuns la 1.817, în intervalul 07.07.2020 (10:00) – 08.07.2020 (10:00) fiind înregistrate 18 noi victime.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 13.147 de teste, numărul total al testelor prelucrate de la începutul pandemiei, în România, fiind de 796.484.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`