Un angajat al Ministerului Afacerilor Externe este infectat cu noul coronavirus

Un angajat al Ministerului Afacerilor Externe este infectat cu noul coronavirus

Un angajat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a fost testat pozitiv pentru infecția cu noul coronavirus, informează MAE.

Angajat al MAE, testat pozitiv pentru infecția cu coronavirus

”Ministerul Afacerilor Externe precizează că un angajat cu atribuții de execuție din cadrul Centralei Ministerului Afacerilor Externe a fost confirmat în cursul zilei de 8 iulie cu infecție de COVID-19.

Din dispoziția conducerii MAE, au fost luate măsurile care se impun în relația cu autoritățile competente, respectiv măsuri de protecție pentru restul colectivului”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Un funcționar de la Palatul Victoria, diagnosticat cu COVID-19

Acesta nu este primul caz al unui angajat al unei instituții guvernamentale care a fost infectat cu SARS-CoV-2.

În urmă cu câteva zile, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că un funcționar public din cadrul Direcției pentru Relația cu Publicula Guvernului a fost testat pozitiv pentru infecția cu coronavirus. Persoana în cauză a fost spitalizată, iar colegii săi au fost testați, rezultatele testelor fiind negative.

”Toate persoanele care au avut contact direct, de lungă durată, se află în izolare la domiciliu. Spațiul în care și-a desfășurat activitatea a fost dezinfectat, conform protocoalelor sanitare. (…) Persoana în cauză nu a avut contact direct cu membri ai Cabinetului”, au transmis autoritățile.

Cazuri de coronavirus printre angajații mai multor ministere

De asemenea, la începutul lunii iunie, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a confirmat că un angajat al instituției pe care o conduce a fost testat pozitiv pentru infecția cu noulcoronavirus.

„În data de 2 iunie, un angajat al MADR a informat, conform prevederilor legale, că a fost diagnosticat pozitiv pentruCOVID-19şi se află sub supraveghere medicală. Am anunţat DSP şi au fost stabiliţi contacţii care au fost izolaţi la domiciliu, s-a efectuat o dezinfecţie generală a sediului MADR pentru a preveni apariţia altor cazuri, şi s-au întărit regulile privind diminuarea efectelor pandemiei”, a anunțat Adrian Oros, pe 4 iunie.

Totodată, în perioada de început a epidemiei de coronavirus din România, cinci angajați de la Ministerul Justițieiau fost testați pozitivpentruCOVID-19. Este vorba despre persoane care lucrează la Departamentul de buget finanţe, Direcţia de contencios sau Direcția de resurse umane din cadrul ministerului condus de Cătălin Predoiu.

Situația actualizată a cazurilor de COVID-19 în România

În România a fost înregistrat, miercuri, cel mai mare număr de cazuri zilnice de coronavirus, de la debutul epidemiei. 555 de persoane au fost testate pozitiv, într-un interval de 24 de ore, dintr-un total de 13.147de teste prelucrate, potrivit datelor anunțate de Grupul de Comunicare Strategică.

În total, la nivel național au fost confirmate, până acum 30.175 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

În acest moment, 237 de pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă.

Bilanțul deceselor în rândul pacienților cuCOVID-19a ajuns, în România, la 1.817, cu 18 victime înregistate în intervalul 07.07.2020 (10:00) – 08.07.2020 (10:00). Este vorba despre 6 bărbați și 12 femei, care prezentau și alte comorbidități.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 796.484 de teste.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`