Antonis Samaras: Economia Greciei este într-o „mare criză”, similară celei din Statele Unite din anii ‘30

Antonis Samaras: Economia Greciei este într-o „mare criză”, similară celei din Statele Unite din anii ‘30
Foto: politico.ie

Grecia se află într-o „mare criză” similar cu cea care a lovit Statele Unite în anii 1930, a declarat premierul elen Antonis Samaras la o întrevedere cu fostul președinte american Bill Clinton, potrivit The Telegraph.

Comentariile lui Samaras vin în contextul în care Grecia așteaptă, în următoarele două zile, venirea la Atena a doi inspectori a căror misiune este să facă presiuni pentru adoptarea măsurilor de austeritate, în condițiile în care statul elen dorește să obțină un ajutor financiar suplimentar și să astfel intrarea în incapacitate de plată.

Autoritățile de la Atena dorescă să relaxeze termenii pachetului de salvare în valoare de 130 de miliarde de euro oferit de Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional, pentru a diminua impactul măsurilor de austeritate asupra economiei, care se confruntă cu cea mai cruntă recesiune de după război.

V-ați confruntat cu Marea Criză Economică în Statele Unite. Este exact aceeași situație cu care se confruntă și Grecia – aceasta este varianta noastră a Marii Crize”, a spus Samaras duminică la întâlnirea cu Bill Clinton.

Autoritățile se așteaptă ca până la sfârșitul crizei care a debutat în 2008, Produsul Intern Brut al Greciei să scadă cu o cincime. Până la sfârșitul lui 2014, Guvernul de la Atena trebuie să reducă deficitul bugetar sub 3% din PIB, de la 9,3% în 2011.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`