3 deserturi simple de vară, cu înghețată și frișcă

3 deserturi simple de vară, cu înghețată și frișcă
Foto: Pixabay

Deserturile cu înghețată sunt perfecte pentru zilele fierbinți de vară. Este răsfățul perfect pentru sfârșitul unei zile de muncă, dar și varianta cea mai potrivită pentru weekend, când prietenii sau familia se anunță în vizită.

Pentru cele două situații am testat și am selectat pentru tine trei rețete delicioase cu înghețată și frișcă: îți oferi recompensa cea mai delicioasă la finalul unei zile încărcate sau îi vei surprinde și pe cei mai pretențioși musafiri. Dacă vrei să faci impresie, decorează cupele de înghețată cu frișcă. Este cea mai rapidă metodă și poți să o faci foarte simplu folosind un sifon de frișcă, o ustensilă utilă tot mai populară printre cei care vor să prepare deserturi acasă, cu ingrediente sănătoase.

Iată care sunt cele trei variante de desert cu înghețată cu frișcă pe care le-am ales pentru tine.

Banana split

Este poate cea mai rapidă variantă de desert revigorant, care se poate pregăti foarte rapid și pentru care ai nevoie de câteva ingrediente. Banana split este și un desert foarte potrivit în cazul în care organizezi o petrecere.

Ai nevoie de (am adaptat rețeta pentru patru porții):

  • 4 banane

  • 400 grame de înghețată

  • 200 mililitri smântână pentru frișcă

  • 3 linguri de zahăr

  • esență de vanilie

Pentru frișcă folosește sifonul despre care ți-am povestit mai sus, punând smântâna, zahărul și esența de vanilie în recipient sau poți să o faci clasic, cu mixerul, cu aceleași ingrediente. Secționează apoi bananele pe lungime, ținându-le cu varful și coada în sus. Pe fiecare farfurie de desert așează trei cupe de înghețată. Îți recomandăm pentru acest desert să folosești înghețata de vanilie, însă, în funcție de gust, poți să mergi și pe alte sortimente. Jumătățile de banană pune-le frumos pe lateralele cupelor de înghețată, iar deasupra ornează cu frișcă. Pentru mai multă culoare poți să adaugi și câteva fructe roșii sau ciocolată.

Înghețată de zmeură

În mijlocul verii, zmeura se găsește din belșug în piețe și supermarketuri și e păcat să nu profiți de această perioadă „îmbelșugată”. Prin urmare, ți-am pregătit o rețetă de înghețată cu zmeură și frișcă absolut delicioasă, pe care am văzut-o la cofetari pricepuți, dar pe care am adaptat-o pentru ingrediente ușor de procurat și cu un timp de prepare mai scurt.

Ai nevoie de:

  • 600 grame de zmeură proaspătă

  • 200 grame de zahăr

  • 400 mililitri de smântână pentru frişcă

  • 250 grame mascarpone

  • jumătate de linguriţă cu pastă de vanilie sau seminţele unei păstăi mari

Zmeura și zahărul se pun la fiert, ca pentru dulceață, însă după ce dau în clocot se mai lasă pe flacără 5-10 minute, până când se dizolvă tot zahărul, iar fructele devin moi. Sosul răcit se păstrează la frigider. Pregătește apoi frișca cu sifonul special sau cu mixerul, după care adaugă brânza mascarpone pe care mai întâi ai mixat-o puțin. În această compoziție pui trei sferturi din sosul de zmeură și vanilia, după care amesteci bine. Fructele de vor zdrobi, iar compoziția va căpăta o culoare frumoasă. Pui noua compoziție într-un vas pe care îl acoperi și îl bagi câteva ore la congelator. După ce îngheață, scoți vasul din congelator, adaugi restul sosului și amesteci ușor cu o spatulă, fără a omogeniza. Astfel, vei găsi bucăți de zmeură în cupa cu îngheţată.

Îngheţata se păstrează la congelator, în caserole, iar când o așezi în cupe ca să o servești, ornează deasupra cu puțină friscă și o zmeură proaspătă.

Înghetață de frișcă cu vanilie

Inghețata de vanilie este, fără urmă de îndoială, cel mai popular sortiment de înghețată. Este extrem de versatilă, putând fi servită în diverse combinații: cu fructe, ciocolată sau caramel și diverse nuci. Așa că îți recomandăm cu căldură să-ți pregătești acasă acest desert delicios și apoi să-l consumi în orice combinație îți trece prin cap.

Ai nevoie de:

  • 250 mililitri de frișcă

  • 250 mililitri de lapte

  • 4 gălbenușuri

  • între 100 și 150 de grame de zahăr

  • jumătate de păstaie de vanilie

Bate gălbenușurile cu zahăr până obții o spumă peste care adaugi treptat laptele fiert cu păstaia de vanilie și amesteci ușor, la cea mai redusă viteză a mixerului. Așezi vasul cu această cremă într-o oală în care ai pus apă la fiert. Amesteci ușor crema până când începe să se îngroașe, după care îndepărtezi vasul cu cremă din apa clocotită. Răcești crema și o introduci la frigider. Între timp, pregătești frișca. Când crema este bine răcită, scoți vasul din frigider și încorporezi în ea frișca, treptat, cu o spatulă. După ce amesteci bine, compoziția de înghețată este gata și o poți pune la congelat, într-un vas acoperit. Scoate vasul o dată la 30 de minute din congelator și amestecă puțin. În acest fel eviți formarea cristalelor de gheață. Poți repeta operațiunea de 2-3 ori, până când compoziția îngheață de tot.

Pune înghețata în cupe, ornează cu fructe, ciocolată sau sos de caramel, apoi servește-o cu încredere musafirilor tăi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`