Asfalt proaspăt între două fâștii de nisip, la Constanța. Primarul Decebal Făgădău: ‘Este un drum care a existat dintotdeauna’ (VIDEO)

Asfalt proaspăt între două fâștii de nisip, la Constanța. Primarul Decebal Făgădău: 'Este un drum care a existat dintotdeauna' (VIDEO)
Captură foto B1 TV

Primarul Constaneți a reușit să provoace surprindere pe Internet, după ce o bucată de asfalt a apărut în mijlocul plajei. Între două fâşii de nisip a apărut un drum proaspăt asfaltat, din bitum. Decebal Făgădău, edilul Constanței, a declarat pentru B1 TV că strada există de zeci de ani, iar el nu a făcut altceva decât să o modernizeze.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Asfalt proaspăt între două fâștii de nisip, la Constanța

Imaginea devenită virală în mediul online este un fake, spune primarul Constanței, Decebal Făgădău. Edilul a menționat pentru Știrile B1 TV că drumul exista, dar era într-o stare de degradare gravă. Potrivit acestuia, în timpul stării de alertă a decis să asfalteze strada pentru a putea fi folosită de constănțenii care doreau să facă sport în aer liber pe malul mării. De altfel, Făgădău a precizat că strada nou asfaltată este pietonală, scoțând mașinile și celellate construcții ilgale din zonă.

„Nu este vorba despre asfaltarea plajei, ci a unui drum care a existat dintotdeauna, care se numește strada Lebedei. Toată această zonă, plaja Modern, era plină de mizerii. Erau construcții insalubre, pe care le-am demolat și am construit un parc și un spațiu verde. Am sfalatat în urmă cu două luni de zile.

Am făcut această asfaltare tocmai pentru că erau sălile închise și pentru că toată Constanța făcea mișcare în această zonă.

De altfel, strada Lebedei leagă scările de coborâre ce leagă orașul de plaja Modern din zona Esplanada și din zona blocului creion, cum îl cunosc constănțenii, fosta Cameră de Comerț.

Vorbim strict despre proprietatea Municipiului Constanța, nu vorbim despre plajă.

Pentru a ambineta, în partea stângă a acestei șosele am pus nisip pentru a integra peisagistic cu toată zona, care este o zonă pe care am curățat-o, este o zonă splendidă și unde în fiecare zi sunt sute de constănțeni care fac mișcare”, a menționat primarul Municipiului Constanța pentru B1 TV.

Strada Lebedei, care traversează plaja constănțeană, există de zeci de ani

Strada Lebedei există de câteva zeci de ani, asta spune primarul. Potrivit acestuia, locuitorii cunosc bine zona și, de când a fost modernizată și a devenit pietonală, este plină de sportivi și persoane care doresc să facă o plimbare aproape de Marea Neagră.

„Constanțenii știu foarte bine și cred că toți românii au auzit de faimoasa soșea de coastă. Deci vorbim despre o lucrare programtă, pe care am făcut-o în perioada de stare de urgență, pentru a putea asigura constanțenilor mișcarea fizică pe care nu o puteau asigura în sălile de sport.

Toată zona este împânzită de antrenori de sport de la sălile constănțene, echipe de sport, de la copii până la profesioniști, și după cum se vede în imagine, lumea nu este deranjată că am scos mașinile din această zonă și am lăsat oamenii să facă mișcare într-o zonă splendidă.

Și înainte era asfalt, noi doar am modernizat-o. Lucrarea era de 30 de ani”, a mai punctat Decebal Făgădău.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`