Jurnalistul CNN Richard Quest, vindecat de coronavirus: Tusea s-a întors, la fel și oboaseala. Daunele sunt peste tot și vor fi mult timp. COVID-19 este o tornadă cu o coadă foarte lungă

Jurnalistul CNN Richard Quest, vindecat de coronavirus: Tusea s-a întors, la fel și oboaseala. Daunele sunt peste tot și vor fi mult timp. COVID-19 este o tornadă cu o coadă foarte lungă

Jurnalistul CNN Richard Quest, diagnosticat cu COVID-19 în luna aprilie, povestește că deși a fost declarat vindecat, încă mai prezintă simptome ale infecției cu noul coronavirus. Britanicul a povestit pentru CNN că încă manifestă o tuse puternică, diferită de cea pe care o avea în alte condiții înainte de infectare, că are scurte episoade de confuzie și că a remarcat momente în care pare că nu își poate controla membrele.

Jurnalistul Richard Quest, vindecat de COVID-19 are în continuare simptome: Tusea s-a întors, la fel și oboaseala

Vorbind despre ”lunga coadă a COVID-19”, Quest precizează că virusul se manifestă ca o tornadă pentru organism, iar ”când aterizează face ravagii în corp, provocând haos”.

”Tusea s-a întors, fără avertisment și aparent fără motiv; la fel a făcut-o și oboseala. E adevărat că niciuna nu este la fel de debilitantă ca și când am fost infectat cu virusul, dar s-au întors. Ca mulți alții am ajuns să îmi dau seama că trăiesc cu și sufăr din cauza lungii cozi a COVID-19. (…)

Am fost infectat la mijlocul lunii aprilie. Simptomele au apărut rapid. Am observat subit că mă simt foarte obosit și am o tuse nouă.

Am făcut testul și în dimineața următoare am primit un telefon de la centrul medical, am fost depistat pozitiv cu coronavirusul. (…) Virusul e ca o tornadă. Când aterizează face ravagii în corp, provocând haos, confuzie, tuse, provocând daune fiecărui organ pe care îl afectează”, a povestit jurnalistul CNN.

Jurnalistul CNN: COVID-19 este o tornadă cu o coadă foarte lungă

Acesta mai spune că cei care depășesc momentul infecției cu coronavirus vor ajunge să constate că pagubele produse de SARS-CoV-2 în corpul lor sunt mult mai grave decât ar fi putut crede.

”Simptomele mele au fost ceva mai ușoare: n-am avut niciodată dificultăți respiratorii sau o pierdere a mirosului. Am fost însă epuizat de oboseală și aveam mereu «tusea», care acum s-a întors.

Tusea Covid nu este ca o tuse obișnuită pe care doctorii o numesc politicos «tuse productivă». E foarte distinctivă fiind seacă, răgușită, șuierătoare. În cazul meu era urmată de expirații adânci și dureroare care mă făceau să mă întreb dacă o să leșin”, a mai mărturisit Richard Quest, precizând că testele au arătat că după ce s-a vindecat de COVID-19 are anticorpi.

Cu toate acestea, Quest provestește că suferă în continuare de pe urma infecției cu noul coronavirus.

”Am devenit acum incredibil de neîndemânatic. Nu am excelat niciodată la acest capitol, niciodată nu mi-a spus nimeni că aș fi foarte grațios, dar neîndemânarea mea e în afara oricărui grafic acum.

Dacă mă întind după un pahar sau încerc să iau ceva din dulap fie răstorn lucrul respectiv fie îl scap pe jos. Mă impedic de mobilă și cad. (…)

Iar alte dăți resimt o confuzie ușoară, o microîntârziere cu un gând, o ezitare cu un cuvânt. Nimeni nu ar observa în afară de mine. Că sistemul digestiv e și el ciudat ar fi puțin spus”, a mai spus jurnalistul.

”Daunele sunt peste tot și vor fi cu tine mult timp după ce criza a trecut. Covid este o tornadă cu o coadă foarte lungă”, a mai atras atenția acesta cu privire la infecția cu coronavirus.

Peste 200.000 de decese în rândul pacienților cu coronavirus în Europa

Europa a depășit marți pragul de 200.000 de decese în rândul pacienților cu COVID-19, devenit astfel, continentul cel mai afectat de pandemie din punctul de vedere al bilanțului victimelor.

La nivel mondial, cele mai recente date arată că peste 11,7 milioane de persoane au fost testate pozitiv pentruCOVID-19de la începutul pandemiei, iar bilanțul victimelor a trecut de 541.000. Totodată, peste 6,7 milioane dintre pacienții contaminați au fost declarați vindecați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`