Guvernul SUA acordă 1,6 miliarde de dolari către Novaxax și vrea 100 de milioane de doze de vaccin pentru coronavirus în următoarele șase luni

Guvernul SUA acordă 1,6 miliarde de dolari către Novaxax și vrea 100 de milioane de doze de vaccin pentru coronavirus în următoarele șase luni

Guvernul SUA a acordat 1,6 miliarde de dolari companiei Novaxax, pentru a finanța testarea, comercializarea și producerea unui potențial vaccin pentru coronavirus în Statele Unite, cu scopul de a livra 100 de milioane de doze până în ianuarie 2021, relatează Reuters.

Guvernul SUA acordă 1,6 miliarde de dolari către Novaxax

Este vorba despre cea mai mare alocare de până acum din programul Casei Albe pentru accelerarea accesului la vaccinuri și tratamente care să combată coronavirusul ce cauzează boala infecțioasă COVID-19.

Stanley Erck, directorul executiv al Novaxax, a explicat că banii vor fi folosiți pentru „producerea a 100 de milioane de doze, care vor fi livrate începând cu al patrulea trimestru din acest an, iar procesul ar putea fi dus la bun sfârșit în ianuarie sau februarie anul viitor”. De asemenea, banii vor acoperi și ultima fază a campaniei de testare, care ar putea începe în octombrie.

100 de milioane de doze de vaccin pentru coronavirus în următoarele șase luni

Anunțul vine după investiția de 456 de milioane de dolari în prototipul de vaccin de la Johnson & Johnson din martie, cele 486 de milioane de dolari oferite Moderna Inc în aprilie, respectiv după cele 1,2 miliarde de dolari acordați, în mai, în sprijinul vaccinului în curs de dezvoltare realizat de AstraZeneca în parteneriat cu Universitatea Oxford.

Un vaccin sigur și eficient este văzut ca fiind esențial pentru încheierea pandemiei de coronavirus, care este legată de moartea a jumătate de milioni de oameni din toată lumea, dintre care circa un sfert chiar din SUA.

Donald Trump vrea dezvoltarea unui vaccin sigur și eficient în 2020

Deși o serie de experți din SUA sunt sceptici cu privire la dezvoltarea unui vaccin eficient, nu este și cazul președintelui Donald Trump, care speră că va fi creat unul până la final de anși care se implică în eforturile demarate în acest sens.

„Un element cheie din planul nostru de redeschidere (n.r. – a economiei) este reprezentat de cel mai mare și mai ambițios sistem de testare din lume, de departe. America desfășoară în acest moment până la 350.000 de teste pe zi – un număr inimaginabil cu puțin timp în urmă – mai mult decât oricine altcineva în lume, de departe, sugerând că acum statele au o capacitate de testare în exces pentru monitorizarea focarelor. Florida, dar și alte state au atât de multă testare, încât aparatele de testare așteaptă oamenii să își facă apariția. Este grozav. Un alt pilon esențial al strategiei noastre de a menține America deschisă este dezvoltarea tratamentelor eficiente și a vaccinurilor cât mai rapid posibil. Căutăm – și când spun rapid, mă refer până la final de an, dacă se poate. Stăm extrem de bine”, a declarat președintele Trump, în mai

Urmăriți B1TV.ro și pe
`