Prognoza meteo, azi, 07 iulie 2020. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat

Prognoza meteo, azi, 07 iulie 2020. Gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat
foto: Pixabay

Marți, 07 iulie 2020, potrivit meteorologilor Administrației Naționale de Meteorologie, gradul de instabilitate atmosferica va fi accentuat, va fi înnorat şi va ploua. Temperaturile maxime vor marca o scadere în toata ţara.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 07 iulie 2020

Marți, 07 iulie 2020, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat, la început în vestul, centrul şi nordul ţarii, iar după orele amiezii şi în celelalte zone ale ţării. Va fi înnorat şi va ploua. Cantitaţile de apa vor depaşi 25-30 litri pe metrul pătrat.

Temperaturile maxime vor marca o scădere în toată ţara, chiar semnificativă în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi nordul Moldovei, astfel că, vor avea valori de la 18 grade în nord-vest până la 30 de grade în sud-est. Minimele termice vor fi cuprinse între 5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 17 grade pe litoral.

Reamintim că, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat un disconfort termic accentuat în sud-estul țării, dar și avertizări Cod galben și portocaliu de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină, valabile până duminică noapte.

De asemenea, meteorologii informează că până miercuri dimineață, 8 iulie 2020, întreaga țară se va confrunta cu instabilitatea atmosferică, disconfort termic accentuat și temperaturi ridicate, pe alocuri chiar caniculare.

Potrivit datelor Administrației Naționale de Meteorologie, începutul lunii lui cuptor va aduce temperaturi caniculare în mai multe zone din țară, cu maxime care ajung la 34 de grade Celsius. Vor fi și ploi pe arii extinse, însă temperaturile nu vor scădea sub pragul de 30 de grade Celsius.

Pentru săptămâna 06.07.2020 – 13.07.2020, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile vestice, dar și ușor mai ridicate în sud-est. În rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Și cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile centrale, sudice și sud-vestice.

Prognoza meteo pentru București

În Bucureşti, disconfortul termic se va menţine ridicat.Temperatura maxima va fi de 30 de grade. Cerul va fi variabil, iar din a doua parte a zilei sunt şanse să plouă.

Prognoza meteo la munte

La munte, marți, 07 iulie 2020, se vor semnala intensificari puternice ale vântului, cu rafale de peste 60 – 80 kilometri pe oră, averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, grindină şi vijelii.

Vor fi 12 grade Celsius pe Ceahlău, 13 grade Celsius pe Semenic şi 15 grade Celsius pe Păltiniş. În Sinaia vor fi 18 grade Celsius, iar în Predeal vor fi 19 grade Celsius. Cel mai cald o să fie în Poiana Braşov, unde marți se vor înregistra 20 de grade Celsius.

În această lună, media maximelor termice va avea variații între 19 și 22 de grade până în data de 3 iulie, apoi va fi în general între 17 și 19 grade, iar a minimelor se va situa între 9 și 13 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată aproape în fiecare zi.

Prognoza meteo pe litoral

La malul Mării Negre, vremea va fi călduroasă. Temperatura maximă va fi de 30 grade Celsius, iar cea minimă de 25 grade Celsius.

Pe parcursul lunii, în Dobrogea, valorile termice nu vor avea variații semnificative, media maximelor termice vor oscila între 28 și 32 de grade, iar a minimelor între 18 și 22.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în primele zile ale intervalului și după data de 3 iulie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”