A fost actualizată lista țărilor pentru care se renunță la izolare și carantină la sosirea în România: Anunțul Comitetulul Național pentru Situații de Urgență

A fost actualizată lista țărilor pentru care se renunță la izolare și carantină la sosirea în România: Anunțul Comitetulul Național pentru Situații de Urgență
foto: pixabay

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, o nouă listă a țărilor exceptat de la măsura izolării sau carantinei, în contextul pandemiei de coronavirus. Este vorba despre 32 de state membre UE sau ale Spațiului Economic European și alte 12 țări terțe pentru care nu se recomandă izolarea sau carantina în cazul persoanelor care revin în România din acesta. Totodată, în ședința de luni a Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prezidată de premierul Ludovic Orban, s-a luat decizia ca din data de 7 iulie să fie reluate zborurile către și dinspre aceste țări.

Noi țări au fost adăugate pe lista celor pentru care nu se mai impune izolarea și carantina la sosirea în România

”Prim-ministrul României, Ludovic Orban, a condus astăzi ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 34 privind stabilirea listei țărilor membre U.E și ale Spațiului Economic European și a listei țărilor terțe pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori.

Zborurile suspendate către și dinspre statele aflate pe listele anexate Hotărârii nr. 34 se reiau începând cu data de 7.07.2020”, a transmis, luni, Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, pe lista țărilor din UE și Spațiul Economic European, exceptate de la izolare și carantină se află: Bulgaria, Monaco, Croația, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Cehia, Polonia, Austria, Islanda, Elveția, Spania, Franța, Belgia, Germania, Slovenia, Danemarca, Țările de Jos, Italia, Norvegia, Slovacia, Irlanda, Liechtenstein, Grecia, Cipru, Finlanda, Malta, Lituania, Ungaria, Estonia, Letonia, Andorra, Insulele Feroe, Vatican.

Pe lista țărilor terțe pentru care nu se recomadă izolarea sau carantina celor care se întorc din acestea se numără: Canada, Maroc, Algeria, Australia, Rwanda, Uruguay, Japonia, Coreea de Sud, Georgia, Noua Zeelandă, Tunisia, Thailanda.

VEZI AICI HOTĂRÂREA nr. 34 din 06.07.2020 privind stabilirea listei țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European și a listei țărilor terțe pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurilor de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România

Decizia de luni a autorităților vine după ce, la finalul săptămânii trecute, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre prin care stabilește noi criterii pentru exceptarea de la izolare sau carantină la sosirea în România, pe timpul epidemiei de coronavirus. Astfel, persoanele care vin din ţări membre ale UE şi Spaţiului Economic European în care numărul cazurilor noi deîmbolnăvire cu coronavirusdin ultimele 14 zile raportate la 100.000 de locuitori este mai mic sau egal cu cel din România sunt exceptate de la carantină sau izolare.

Situația actualizată a cazurilor de COVID-19 din România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat luni că au fost înregistrate 250 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, astfel, că la nivel național, de la debutul epidemiei au fost confirmate 29.223de îmbolnăviri.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.413 au fost externate, dintre care 20.213 de pacienți vindecați și 1.200 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

În acest moment, 227 de pacienți sunt internați în secțiile de terapie intensivă.

Bilanțul deceselor, la nivel național, a ajuns la 1.768, în intervalul 05.07.2020 (10:00) – 06.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 18 decese. Este vorba despre 10 bărbați și 8 femei, pentru 17 dintre aceștia fiind raportate mai multe comorbidități.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 771.482 de teste, în ultimele 24 de ore fiind prelucrate 4.614 de teste.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`