Coronavirus. Record de noi cazuri de infectare cu Covid-19 în India. Taj Mahalul a fost închis

Coronavirus. Record de noi cazuri de infectare cu Covid-19 în India. Taj Mahalul a fost închis

Taj Mahal-ul, una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne şi principala atracţie turistică a Indiei, va rămâne în continuare închisdin cauza riscului de răspândire a noului coronavirus în oraşul nordic Agra, pentru vizitatorii dornici să vadă monumentul dragostei care datează din secolul 17, relatează Reuters.

Autoritățile din India au amânat pe termen nedefinit redeschiderea Taj Mahalului, după ce în țară s-a înregistrat un nourecord de noi cazuri de îmbolnăvire co noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

Record al numărului de noi cazuri de infectare cu Covid-19

India a înregistrat un nou record de noi cazuri de contagieri cu noul virus Covid-19. Acest record de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 apare într-un moment în care capitala Indiei începe să trateze pacienții dintr-un centru spiritual transformat într-un loc imens de izolare și într-un spital cu 10.000 de paturi, multe dintre ele fiind confecționate din carton.

Autorităţile locale au emis duminică seara un ordin de extindere a măsurilor de închiderea monumentelor din zona Agra. Ordinul guvernului nu specifică durata măsurilor de restricție, care au fost introduse în cursul luniimartie.

”În interesul publicului, s-a decis că deschiderea monumentelor din Agra nu este recomandabilă acum”, au anunţat autorităţile din India.

În prezent, Agra, unul dintre primele focare de coronavirus din India, este cel mai afectat oraş din Uttar Pradesh. Precizăm faptul căAgra estecel mai populat stat din ţară.

Pentru moment, nu este clar dacă guvernul federal va renunţa la planul de redeschidere a altor monumente din ţară, cum ar fi Red Fort, din New Delhi.

Numărul infecţiilor cu coronavirus din India creşte în cel mai rapid ritm din ultimele trei luni.

Peste 11 milioane de cazuri de coronavirus în lume. În India au fost raportate 613decese şi 25.000de persoane infectate în ultimele 24 de ore

Pandemia de COVID-19 a făcut cel puţin 531.789 de morţi în lume de când China a anunţat oficial apariţia bolii în decembrie.Peste 11.343.890 de cazuri de infecţie au fost diagnosticate oficial în 196 de ţări şi teritorii de la începutul pandemiei, dintre care cel puţin 5.906.500 sunt considerate vindecate în prezent.

Ministerul indian al Sănătății a raportat duminică circa 25.000 de cazuri noi de infectări și 613 decese provocate de noul coronavirus de tip SARS-CoV 2 în numai 24 de ore, cea mai mare creștere zilnică de la debutul crizei pandemice în această țară, la sfârșitul lunii ianuarie.

India se numără printre țarile care au fost cel mai mult afectate de criza pandemică. Conform datelor oficiale, India de plasează pe locul trei în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri cu noul virus SARS-CoV-2, după Statele Unite și Brazilia. în total, India a înregistrat 698.233 de cazuri d contaminare cu noul virus SARS-CoV-2. În plus, în India au fost raportate19.703 de decese cauzate de maladia pulmonară care a fcut ravagii peste tot în lume. Potrivit statisticilor,424.928 de oameni s-au vindecat, în India, în urma infectării cu virusul ucigaș.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`