Primul turist diagnosticat cu COVID-19 în Creta este o româncă. MAE: „O anchetă epidemiologică vizând contacții direcți ai persoanei depistate pozitiv este în curs”

Primul turist diagnosticat cu COVID-19 în Creta este o româncă. MAE: „O anchetă epidemiologică vizând contacții direcți ai persoanei depistate pozitiv este în curs”

Primul turist diagnosticat cu COVID-19 din Creta, Grecia, este o româncă. A fost nevoie de ajutorul poliţiei locale pentru identificarea persoanei infectate cu noul coronavirus. Identificarea primului caz depistat pozitiv din Creta are loc la câteva zile după ce aeroporturile regionale au fost redeschise.

Primul turist din Insula Creta diagnosticat cu COVID-19 este o româncă

Primul caz de infectare cu noul coronavirus în rândul turiștilor străini din Insula Creta a fost identificat sâmbătă. Pentru a localiza pacientul, a fost nevoie de ajutorul poliției locale. Autoritățile sanitare sunt în alertă, potrivit keeptalkinggreece.com .

Identificarea primului caz de coronavirus în Creta are loc la doar câteva zile după redeschiderea aeroporturilor regionale la data 1 iulie 2020.

Pacienta este o femeie din România care mersese în vacanță cu soțul său.

Autoritățile sanitare și protecția civilă au fost în alertă pentru a localiza femeia și a o informa cu privire la rezultatele testului, raportează presa locală.

A fost nevoie de ajutorul poliției locale pentru a localiza femeia care se afla într-unul dintre hotelurile din municipalitatea Hersonissos.

Conform Protecţiei Civile zilnic sunt efectuate 825 de teste pasagerilor care ajung pe aeroportul Nikos Kazantzakis din Heraklion.

Călătorii care au fost testați pozitiv sunt plasați în izolare timp de 14 de zile în hoteluri de carantină, dacă nu au nevoie de ajutor medical. În alte cazuri, acestea sunt transferate în spitale publice.

Ministerul român de Externe, despre turistul român depistat pozitiv cu COVID-19

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că turistul diagnosticat cu noul coronavirus a ajuns în Republica Elenă pe data de 2 iulie. La momentul actual, persoana în cauză este în autoizolare la un hotel, iar pe 5 iulie, va fi transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locație pentru carantină.

„Cu referire la situația unui turist român depistat pozitiv cu COVID-19 la sosirea în Insula Creta, MAE precizează că, potrivit informațiilor preliminare comunicate de autoritățile elene la solicitarea reprezentanților misiunii diplomatice a României la Atena, persoana în cauză a sosit în Republica Elenă la data de 2 iulie cu o cursă aeriană charter cu escală la Atena, destinația finală fiind Insula Creta. Toți pasagerii cursei aeriene respective au fost testați la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetățeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locație pentru carantină”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe printr-un comunicat oficial.

De asemenea, se efectuează o anchetă epidemiologică pentru identificarea persoanelor cu care persoana a intrat în contact.

„Coform datelor oficiale comunicate de către autoritățile elene, o anchetă epidemiologică vizând contacții direcți ai persoanei depistate pozitiv este în curs. Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate în carantină, iar cele cu rezultat negativ al testării își vor putea continua sejurul”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de MAE.

În altă ordine de idei, Ministerul de Externe a mai transmis că, în acest moment, coloana de mașini de la punctul de frontieră Kulata – Promachonas are aproximativ trei kilometri, iar timpul de așteptare e de trei ore.

„Potrivit informațiilor comunicate de reprezentanții Ambasadei României la Sofia, precum și ai oficiului consular de la Salonic aflați la fața locului, la acest moment, coloana de autovehicule aflată în așteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde pe o lungime de aproximativ 3 kilometri, timpul de așteptare fiind de 3 ore. De asemenea, la acest moment sunt operaționale două benzi pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE și o bandă pentru autoturisme din state non-UE”, a mai transmis MAE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`