Ludovic Orban: Parlamentul emite reglementări în care reduce posibilitatea autorităților de a asigura respectarea regulilor / Ce a spus despre CCR și Avocatul Poporului (VIDEO)

Ludovic Orban: Parlamentul emite reglementări în care reduce posibilitatea autorităților de a asigura respectarea regulilor / Ce a spus despre CCR și Avocatul Poporului (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Premierul Ludovic Orban a vorbit, joi seară, în direct pe B1 TV, despre relația Guvernului cu celelalte instituții ale statului. Demnitarul susține că este foarte greu pentru un cabinet „să asigure sănătatea și viața oamenilor în condițiile în care Parlamentul emite reglementări în care reduce posibilitatea autorităților de a asigura respectarea regulilor”. Nici Avocatul Poporului și nici Curtea Constituțională a România (CCR) nu au fost ocolite de criticile prim-ministrului.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban, despre reglementările emise de Parlament pe fondul crizei COVID-19

„Foarte greu pentru un guvern să asigure sănătatea publică, viața oamenilor, să apere sănătatea și viața oamenilor în condițiile în care Parlamentul emite reglementări în care reduce posibilitatea autorităților de a asigura respectarea regulilor. Vă dau numai un exemplu, detașările. Deci noi am avut un sistem de detașare a cadrelor medicale, indiferent că sunt medici, asistente medicale, acolo unde este necesar. În lege au trecut obligatoriu și acordul persoanei care este detașată și acum ne este foarte greu să alocăm resurse”, a declarat Orban, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Ce spune premierul despre Avocatul Poporului și CCR

El a vorbit și despre „tot ce face așa-zisul Avocat al Poporului și tot ce face” CCR, reamintind că, în plină pandemie de coronavirus, judecătorii instanței fundamentale au declarat, la sesizarea Renatei Weber, neconstituționale amenzile dinperioada stării de urgență. Reamintim că, între timp, PNL a depuscererea de revocare a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, la Parlament.

„Nu mai vă spun de tot ce face așa-zisul Avocat al Poporului și tot ce face Curtea Constituțională. Deci acum e pusă sub semnul întrebării posibilitatea de a stabili măsura izolării pentru o persoană care este venită dintr-o zonă cu risc ridicat sau pentru o persoană care face parte dintre persoanele care au fost în contact cu o persoană diagnosticată. Curtea Constituțională, tot la sesizarea Avocatului Poporului, a anulat toate amenzile care au fost date, și au fost cred că 200.00 de cetățeni români din 19.800.000, adică 1% n-au respectat legile, și ei au fost absolviți de amenzi. Este un mesaj absolut distrugător pentru cei 99% care au respectat regulile. Nu mai plătește niciunul nicio amendă și nu mai respectă nimeni nicio regulă”, spune premierul.

El susține că există mulți „vectori de mesaj politici sau para-politici, care lansează mesajul că nu există epidemie, că virusul e inventat, teorii ale conspirației, îndemnuri la bagatelizarea riscului, îndemnuri la nerespectarea regulilor făcute de oameni dintre cei mai importanți”. Întrebat dacă nu cumva statul ar trebui să intervină în astfel de situații, Orban a răspuns: „N-ați văzut ce scandal a fost când s-a luat decizia, prin ANCOM, de închidere a unor pagini de Facebook? A fost o întreagă nebunie”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`