Coronavirus. Brazilia a depășit pragul de 60.000 de decese

Coronavirus. Brazilia a depășit pragul de 60.000 de decese

Brazilia a depășit miercuri pragul de 60.000 de decese asociate noului coronavirus de tip SARS-CoV-2, după ce a raportat 1.038 de decese suplimentare în ultimele 24 de ore,a anunțatMinistrul Sănătății, conform AFP.

Numărul total al îmbolnăvirilor cu noul Covid-19 a ajuns, la nivel mondial, la 10.847.011potrivit datelor publicate deworldometers. Dintre acestea,6,065,708 reprezintă cazuri de pacienți vindecați, în timp ce519,888 de oameni și-au pierdut viața în contextul crizei epidemice.

Brazilia a atins pragul de 60.000 de decese (bilanţ oficial)

Brazilia, ţara cu cele mai multe victime zilnice din lume cauzate de Covid-19 în ultima săptămână, a raportatun bilanţ total de 60.632 de morţi, potrivit datelor anunţate de acelaşi minister, considerate totuşi subevaluate de comunitatea ştiinţifică, având în vedere că această ţară efectuează prea puţine teste.

Îngrijorătoare este şi cifra noilor îmbolnăviri raportată miercuri de autoritățile sanitare şi care este una dintre cele mai ridicate înregistrată vreodată, cu 46.712 noi cazuri în numai 24 de ore, semn că pandemia este departe de a fi controlată în cea mai ţară latino-americană.

Statele Sao Paulo şi Rio de Janeiro sunt cele mai afectate, cu 15.030 şi 10.198 de decese şi aproape 290.000 respectiv 116.000 de contagieri. Cu toate acestea, cele două state se pregătesc să își reiaactivităţile economice şi comerciale după o perioadă de izolare de peste trei luni.

Conform celor mai recente rapoarte,Braziliaajunsă pe locul doi în topul celor mai afectate ţări de criza coronavirusului, după SUA, a înregistrat 1,456,969 de cazuri de contaminări cu Covid-19, dintre care916,147au fost vindecate.

După cele aproape 2,8milioane de cazuri ale Statelor Unite ale Americii, se pare căBraziliaeste țara cu cel mai mare număr de infecții înregistrate oficial la nivel mondial.

Braziliaare un nivel scăzut de testare

Braziliaeste cea mai mare țarădin America Latină și efectuează niveluri relativ scăzute de testare, ceea ce înseamnă că cifra reală a contaminărilor cu noul virus de tip SARS-CoV-2 este, probabil,semnificativ mai mare.

Până în prezent, în țară au existat cel puțin 60.813decese cauzate de virus. Numărul de decese dinBraziliase află pe locul patru lanivel mondial, în spatele Statelor Unite (130,813, Marii Britanii și Italia, conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.

În multe orașe dinBrazilia, capacitatea spitalelor a fost rapid depășită. Astfel, autoritățile competente au înființat spitale mobile pestadioanele de fotbal.

Între timp, o dispută între președintele brazilian Jair Bolsonaro, câțiva guvernanți și congres a paralizat țara.

Jair Bolsonaro, fost capitan în armată, membru al Parlamentului și populist de dreaptavede boala pulmonară covid-19 ca o ”gripă ușoară”și respinge măsurile de izolare.Cu toate acestea,mulți lideri de stat au recurs la propriile măsuri de restricții asupra mișcării și vieții publice pentru a combaterăspândirea noului virusul.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`