Prognoză meteo iulie 2020. Cum va fi vremea în următoarele 30 de zile: scăpăm de ploi și inundații, vine canicula

Prognoză meteo iulie 2020. Cum va fi vremea în următoarele 30 de zile: scăpăm de ploi și inundații, vine canicula

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru luna iulie 2020. Potrivit datelor Administrației Naționale de Meteorologie, începutul lunii lui cuptor va aduce temperaturi caniculare în mai multe zone din țară, cu maxime care ajung la 34 de grade Celsius. Vor fi și ploi pe arii extinse, însă temperaturile nu vor scădea sub pragul de 30 de grade Celsius.

Meteo. Prognoza lunii Iulie

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru luna iulie, meteorologii anunțând că temperaturile maxime vor fi destul de ridicate, însă vor exista și ploi în majoritatea zonelor țării.

Astfel, în săptămâna 29.06.2020 – 06.07.2020, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice.

În ce privește regimul pluviometric, acesta va fi excedentar în regiunile sud-vestice, vestice, centrale, dar mai ales în cele nord-vestice, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

Pentru săptămâna 06.07.2020 – 13.07.2020, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile vestice, dar și ușor mai ridicate în sud-est. În rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Și cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile centrale, sudice și sud-vestice.

În săptămâna 13.07.2020 – 20.07.2020, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât
cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în regiunile centrale și nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

La finalul lunii, în săptămâna20.07.2020 – 27.07.2020, valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, ușor mai coborâte în nord-vest, dar și ușor mai ridicate în sud-est.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile centrale și nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie DuraLa finalul lunii, în săptămâna 20.07.2020 – 27.07.2020, valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, ușor mai coborâte în nord-vest, dar și ușor mai ridicate în sud-est.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile centrale și nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Iulie 2020. Prognoza meteo pentru fiecare regiune în parte

Vremea în Banat

În prima săptămână media temperaturilor maxime va avea variații între 28 și 34 degrade, iar cele mai ridicate valori se vor înregistra în jurul datei de 2 iulie. Cele mai miciminime termice se vor atinge în prima dimineață din luna iulie, când media lor se va situa înjurul valorii de 15 grade, iar cele mai mari, în 3 iulie, între 18 și 20 de grade. În cea de a douasăptămână media temperaturilor va fi puțin mai scăzută, cea a maximelor se va încadra între26 și 30 de grade, iar a minimelor între 14 și 17 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată laînceputul intervalului și după data de 1 iulie.

Vremea în Crișana

În prima zi de prognoză vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maximede 32 de grade, în cea de a doua se va răci cu aproximativ 5 grade, pentru ca în următoareledouă să se revină la medii de peste 30 de grade. Zilele care vor urma vor avea medii alemaximelor termice, în general, între 26 și 28 de grade. Media temperaturilor minime va aveavariații mai mari tot în prima săptămână, când se va situa între 14 grade în data de 1 iulie și19 grade în 3 iulie. În cea de a doua săptămână media minimelor va oscila în general între 14și 16.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în primazi și după data de 1 iulie.

Vremea în Transilvania

Vremea va fi caldă, chiar călduroasă în prima zi, precum și în jurul datei de 2 iulie,când media maximelor termice va depăși 30 de grade. În restul intervalului aceasta se vasitua în general între 25 și 29 de grade. Cele mai mari minime vor fi la începutul intervalului,precum și între 3 și 5 iulie, când media lor va atinge 15…17 grade. În celelalte zile vor aveavariații între 12 și 15 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicatăaproape în fiecare zi.

Vremea în Maramureș

Media temperaturilor maxime va scădea de la 30 de grade în data de 29 iunie, pânăspre 26 de grade în 30 iunie, apoi va crește din nou spre 31 de grade în 2 iulie. În zileleurmătoare, până la finalul intevalului de prognoză, aceasta va avea variatii între 24 și 28 degrade. Temperaturile minime vor fi ridicate la începutul intervalului, media lor situându-se înjurul a 17 grade, în 1 iulie va scădea cu 4…5 grade, apoi va reveni treptat la valoriasemănătoare primelor zile. Din 5 iulie și până la finalul intervalului de prognoză mediaminimelor termice va fi în general între 13 și 15 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată aproapeîn fiecare zi.

Vremea în Moldova

Vremea va fi caldă, călduroasă pe arii extinse în 29 iunie, precum și în 2 și în 3 iulie,când temperaturile maxime vor depăși 30 de grade. În restul intervalului media acestora se vasitua în general între 27 și 29 de grade. Temperaturile minime vor fi în medie între 16 și 19grade în prima săptămână, apoi se vor situa în jurul a 16 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată înprimele două zile și după data de 3 iulie.

Vremea în Dobrogea

Valorile termice nu vor avea variații semnificative, media maximelor termice vor oscilaîntre 28 și 32 de grade, iar a minimelor între 18 și 22.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată înprimele zile ale intervalului și după data de 3 iulie.

Vremea în Muntenia

Vremea va fi călduroasă, cu o medie a temperaturilor maxime de peste 30 de grade. Celemai ridicate valori se vor înregistra între 29 iunie și 4 iulie, când media se va situa în jurul a 34de grade. Minimele termice vor fi cuprinse, în general, între 16 și 19 grade.

Vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, pe suprafețe mici, între 29 iunie și 3iulie, apoi pe arii extinse.

Vremea în Oltenia

Până în data de 3 iulie vremea va fi foarte caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de32…34 de grade, apoi valorile termice maxime vor scădea ușor, iar media lor se va situa între28 și 31 de grade. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 16 și 20 de grade, cu celemai ridicate valori între 3 și 5 iulie.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi în creștere dupădata de 2 iulie.

Vremea la munte

Media maximelor termice va avea variații între 19 și 22 de grade până în data de 3iulie, apoi va fi în general între 17 și 19 grade, iar a minimelor se va situa între 9 și 13 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicatăaproape în fiecare zi.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`