Evaluare Națională 2020 – sesiunea specială. Baremul de corectare la Matematică

Evaluare Națională 2020 - sesiunea specială. Baremul de corectare la Matematică
Foto: Pixabay

Sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020continuă, marți, 30 iunie, cu proba la Matematică. În sprijinul elevilor de clasa a VIII-a, Centrul Național de Național de Politici și Evaluare în Educație, din subordinea Ministerului Educației a publicat anterior mai multe seturi de teste de antrenament pentru Evaluare Națională 2020 însoţite debaremele de corectare. De asemenea, elevi vor fi testați doar din materia de pe semestrul al doilea, ținând-se cont de faptul că aceștia au susținut doar cursuri online din cauza epidemiei de coronavirus.

Sesiune specială Evaluare Națională 2020. Baremul de corectare la matematică

Ministerul Educeției, Monica Anisie, a anunțat că lucrările elevilor de la examenele naționale vor ficorectate însistem încrucișat în alte județe. Această decizie a fost luată în urma unei conferințe la care au participat ministrul Educației, inspectorii școlari generali și inspectorii școlari generali adjuncți din fiecare județ.

Baremul de corectare la examenul de Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2020 – sesiune specială, care începe la ora 9.00, va fi făcut public de Ministerul Educației la scurt timp după ce elevii vor intra în clase, odată cu publicarea subiectelor.

B1.RO va publica baremul de corectare imediat ce acesta va fi transmis de Ministerul Educației.

Două sesiuni ale Evaluării Naționale 2020

Ministerul Educației a decis să se organizeze două sesiuni ale examenului de Evaluare Națională 2020din cauza epidemiei de coronavirus.

Prima sesiune s-a desfășurat în perioada 15 – 18 iunie, iar rezultatele finale au fost publicate în data de 27 iunie.

Sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020 are loc între 29 iunie și 1 iulie.

În sesiunea specială a Evaluării Naționale pot participa doar absolvenții care au avut temperatura peste maximul admis, cei care au fost în izolare, carantină sau cei care nu au reușit să ia parte la prima sesiune din diverse motive medicale.

„Elevii care își dau examenele în etapa specială nu vor fi prejudiciați în niciun fel și vor avea șanse egale cu ceilalți atât la admiterea în liceu, cât și la facultate, a declarat ministrul Educației la Digi 24.

Monica Anisiea mai dat asigurări că universitățile vor realiza calendarele de admitere în așa fel încât să permită participarea și absolvenților din sesiunea specială. De asemenea, în ceea ce privește elevii care vor să plece la studii în străinătate, ministrul a dezvăluit că s-a ajuns la un acord cu omologii celorlalte state pentru un calendar comun.

Când se afișează rezultatele Evaluării Naționale- sesiunea specială din 2020

– 2 iulie: afișarea rezultatelor (ora 12:00)

– 2 iulie: depunerea contestațiilor (între orele 14:00 – 19:00)

– 4 iulie: afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020 are loc în condiții speciale din cauza Covid-19

Pentru a fi evitată răspândirea COVID-19, autorităție au luatmăsuri specialepentru desfășurarea examenelor de anul acesta. Ministerul Educației a impus distanțarea fizică între băncile elevilor, astfel încât să fie înlăturată orice suspiciune de transmitere a noului coronavirus. De asemenea, toți elevii vor purta măști de protecție. La fel și profesorii supraveghetori.

De asemenea, unitățile de învățământ au și dezinfectant, atât pentru suprafețe, cât și pentru mâini. Intrarea în școli se va face doar după verificarea temperaturii și organizat, cu păstrarea distanțării sociale. În interiorul unităților au fost stabilite trasee speciale de intrare/ieșire, astfel încât să fie evitată aglomerația. Medicii vor fi prezenți în școli.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`