Reguli noi pentru cei ce vizitează Grecia. Ce condiții se impun turiștilor de la 1 iulie

Reguli noi pentru cei ce vizitează Grecia. Ce condiții se impun turiștilor de la 1 iulie

În contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus la nivel mondial, măsurile restrictive ce vizează stoparea răspândirii virusului sunt încă în vigoare.

Recent, noi reguli au fost anunțate pentru turiștii ce vor să viziteze Grecia.

Noi restricții în Grecia, începând cu 1 iulie

Turiștii care vor vizita Grecia în perioada următoare au obligația de a completa un formular de localizare. Acesta poate fi completat atât online, cât și olograf, cu 48 de ore înainte de a ajunge în Grecia.

Mai mult, cei care vizitează Grecia trebuie să ofere anumite informații personale, prin intermediul chestionarului. Turiștii vor anunța locația pe care o vor vizita, unde vor fi cazați și persoanele de contact. De asemenea, se vor face teste aleatorii, în toată Grecia. Toate persoanele testate pozitiv cu noul coronavirus vor intra în carantină timp de 14 zile.

Totodată, de pe 1 iulie se vor deschide 18 aeroporturi regionale, șapte puncte de trecere a frontierei și șapte porturi, dar cu mențiunea că trecerea nu este liberă. În continuare, vor exista restricțiicu privire la nouă țări: Marea Britanie, Suedia, SUA, Rusia, Israel, Qatar, Emiratele Unite ale Arabiei, Arabia Saudită și Macedonia de Nord.

Cât costă un sejur pe litoralul Greciei

În ciuda creșterii numărului de cazuri de SARS-CoV-2, oamenii iau cu asalt punctele de trecere a frontierei cu Grecia, fiind nerăbdători să meargă în vacanță.

Cele mai multe vânzări s-au făcut pentru vacanţe în Halkidiki, Thassos, Paralia Katerini şi Lefkada, unde turiştii preferă hoteluri de trei şi patru stele, cu sau fără mic dejun.

Vara aceasta, mai multe cereri faţă de anii trecuţi sunt pentru vile private, unde se reunesc în vacanţă cel puţin două familii. Cel mai mic preţ plătit de un cuplu pentru o săptămână în Grecia, cu cazarea într-un studio, este de 230-250 de euro, scrie m.adevărul.ro.

Începând cu data de 1 iulie, românii pot pleca şi în Creta şi Rhodos, cu zboruri charter.

„Paralela 45” reia din 7 iulie cursele săptămânale cătremHeraklion/Creta şi Rhodos, din Bucureşti, şi spre Heraklion/Creta din Cluj-Napoca, iar din 8 iulie spre Chania/Creta din Bucureşti.

În luna iulie, preţurile pentru cazări în Grecia pornesc de la 22-25 de euro/noapte în Thassos, la hotelurile de 3 stele cu self catering. Dacă optați pentru mic dejun inclus, atunci preţurile ajung la 40-45 de euro.

La 4 stele, preţurile variază între 70 şi 80 de euro, dacă alegeţi cazare cu mic dejun sau demipensiune. La 5 stele, tarifele oscilează între 70 şi 90 de euro.

Insula Thassos își așteaptă turiștii cu tarife de 55 de euro/ persoană la hotelurile de 3 stele, iar la 4 stele acestea se duc la 75-85 de euro/ persoană, în timp ce la 5 stele pot ajunge şi la 100 de euro/ persoană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`