Rolling Stones, avertisment pentru Trump: Riscă proces dacă va continua le folosească melodiile

Rolling Stones, avertisment pentru Trump: Riscă proces dacă va continua le folosească melodiile
Foto: Hepta - Zuma Press / Brian Cahn

The Rolling Stones l-au avertizat pe președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, că ar putea demara acțiuni legale împotriva sa dacă va continua să folosească melodiile lor la mitingurile sale de campanie.

Rolling Stones, proces împotriva lui Donald Trump

The Rolling Stones l-a avertizat pe Trump într-un comunicat emis de echipa de avocaţi a trupei. Ei au transmis că lucrează cu organizaţia BMI (Broadcast Music, Inc.) pentru a opri folosirea neautorizată a muzicii grupului, scrie BBC.

Echipa de campanie a lui Trump a folosit piesa „You Can’t Always Get What You Want” la mitingul de săptămâna trecută din Tulsa (Oklahoma). Acelaşi cântec a fost folosit şi în campania din 2016.

„The Rolling Stones nu susține Donald Trump”, a transmis trupa în 2016.

Într-o declarație publicată sâmbătă, reprezentanții grupului au spus că „pașii suplimentari pentru a-l opri” pe Trump de la utilizarea materialelor Rolling Stones în viitoarele campanii prezidențiale au fost necesari după ce „directivele de întrerupere și încetare” anterioare au fost ignorate.

BMI a anunțat echipa lui Trump, în numele trupei, că utilizarea cântecelor lor fără permisiune va constitui o încălcare a acordului său de licență și va fi supusă acțiunilor legale.

În aprilie, Rolling Stones a lansat primul lor nou single în opt ani, Living In A Ghost Town.

La începutul acestei luni, familia muzicianului rock Tom Petty a emis o scrisoare de încetare a campaniei Trump cu privire la utilizarea neautorizată a melodiei sale I Won’t Back Down la mitingul din Tulsa.

Într-un comunicat postat pe Twitter, familia a spus că regretatul artist nu și-ar dori niciodată o melodie a lui folosită pentru o campanie de ură.

Comunicat

Tom Petty a murit după o supradoză accidentală

Reamintim că, Petty a murit în 2017, la vârsta de 66 de ani, în urma unei supradoze accidentale.

Artistul a fost găsit în locuinţa sa din Santa Monica şi transportat la spital. În ciuda eforturilor medicilor, nu a înregistrat niciun fel de activitate cerebrală, aşa că a fost deconectat de la aparate.

„Familia noastră s-a întâlnit de dimineaţă cu echipa de medici legişti, potrivit cărora ‘Tom Petty ar fi murit de o supradoză rezultată din consumul mai multor medicamente”, se arată într-un comunicat difuzat la acel moment de soţia şi fiica artistului, Dana şi Aria Petty.

Ele au subliniat că interpretul cântecului ”American Girl’ suferea de mai multe probleme de sănătate precum un efizem pulmonar şi de dureri la genunchi mai ales după o fractură de şold, notează comunicatul.

În pofida acestor dureri cumplite el şi-a menţinut turneul cu 53 de spectacole prevăzute, fapt ce i-a agravat fractura.

„Credem că durerile au devenit pur şi simplu insuportabile, ceea ce a dus la un consum excesiv de medicamente”, au precizat soţia şi fiica artistului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`