CORONAVIRUS. Un nou focar de Covid-19 în Italia, la un depozit din Bologna

CORONAVIRUS. Un nou focar de Covid-19 în Italia, la un depozit din Bologna
Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero

Cazurile de coronavirus se înmulțesc din nou în Europa. După Germania, care a și reimpus izolarea locală, Italia anunță un nou focar de Covid-19. 46 de angajaţi ai unui depozit din Bologna, folosit de o firmă de transporturi şi livrări, au fost depistați cu SARS-CoV-2, scrie aljazeera.com

Italia: Un nou focar de coronavirus, la un depozit din Bologna

În total, 46 de angajaţi ai depozitului au fost depistaţi cu coronavirus, 44 dintre ei fiind asimptomatici, a scris cotidianul Resto del Cardino. Depozitul, aparţinând societăţii Bartolini (BRT), a fost închis.

Amintim că alte două focare au fost depistate în urmă cu două săptămâni la Roma.

Autorităţile sanitare au îndemnat la ‘prudenţă’ după aceste ‘semnale de alertă’, subliniind că ‘circulaţia virusului este încă importantă’.

Bilanțul cazurilor de Covid-19 în Italia

Italia este prima ţară greu încercată de pandemie în afara Chinei şi mult timp epicentrul bolii în Europa.

De la începutul epidemiei de SARS-CoV-2, autoritățile de la Roma au raportat aproape 240.000 de cazuri de infectare. Dintre aceste persoane, peste 186.000 s-au vindecat și au fost externate. Totodată, aproximativ 35.000 de oameni și-au pierdut viața în pensinsulă, din cauza noului coronavirus.

În acest moment, mai sunt puțin peste 18.600 de cazuri active în Italia. Autoritățile spun că 107 dintre acestea sunt grave, potrivit worldometers.info.

Germania a reimpus izolarea locală

Germania are în acest moment cel mai mare focar de Covid-19 din Europa. Este vorba despre cazul de la abatorului Tonnies din localitatea germanăRheda-Wiedenbrück.

Peste 1.000 de angajați, dintre care 996 români, au fost depistați infectați cu noul coronavirus.

”Reintroducem o izolare în tot cantonulGütersloh”, cu 360.000 de locuitori, în vestul Germaniei, a declarat preşedintele-ministru al landului Renania de Nord-Westfalia Armin Laschet.

„Tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente și produse de igienă, fiind instituită și o linie telefonică dedicată acestora, cu informații disponibile și în limba română”, precizează MAE.

De asemenea, la nivel de land a avut loc o celulă de criză, la care au participat și reprezentanți ai Consulatului general al României la Bonn, în vederea accelerării procesului de testare a tuturor angajaților companiei de prelucrare a cărnii, precum și a contacților acestora. S-a stabilit în urma discuțiilor ce au avut loc miercuri o suplimentare a centrelor de testare, astfel încât, până la data de 3 iulie, să se știe cu exactitate numărul infectaților cu SARS-CoV-2.

Totodată, potrivit ultimelor cifre oficiale comunicate de către autoritățile locale, în cadrul companiei respective își desfășoară activitatea un număr de 3969 de cetățeni români.

Bilnațul cazurilor de coronavirus în România

Și în țara noastră crește numărul de noi cazuri de Covid-19. În ultimele 24 de ore au fost depistate alte 460 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, anunță, joi, Grupul de Comunicare Strategică. Este cel mai mare număr de cazuri noi raportate într-un interval de 24 de ore, din data de 22 aprilie. În acest moment, 199 de pacienți sunt internați în secțiile de terapie intesivă.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.906 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, în ultimele 24 de ore, zecepacienți cuCOVID-19au decedat, bilanțul victimelor ajungând astfel la1.565.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`