Ludovic Orban: Noi măsuri de relaxare vin numai dacă se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii coronavirusului. Organele de control să fie mobilizate la maxim

Ludovic Orban: Noi măsuri de relaxare vin numai dacă se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii coronavirusului. Organele de control să fie mobilizate la maxim
Foto: Inquam Photos

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că noi măsuri de relaxare a restricțiilor ce au fost impuse în contextul epidemiei de coronavirus vor fi adoptate de la 1 iulie doar dacă răspândirea COVID-19 în comunitate va fi la „un nivel previzionat”. Șeful Guvernului a precizat că acest lucru nu se întâmplă deocamdată, numărul de noi cazuri de infectare fiind mare. Orban a mai afirmat că instituțiile responsabile de control vor trebui să se mobilizeze la maximum, pentru a fi asigurată respectarea regulilor. Potrivit celui mai recent bilanț, România înregistrează 24.826 de îmbolnăviri și 1.555 decese. 321 de noi infectări au fost raportate numai în ultima zi.

Ludovic Orban: Etapa de relaxare vine doar dacă se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii coronavirusului în comunitate

Premierul Ludovic Orban a remarcat că România înregistrează constant un număr mare de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 și asta la nivelul întregului teritoriu, fapt pe care îl găsește „oarecum îngrijorător”. Șeful Guvernului a insistat, prin urmare, că noul set de măsuri de relaxare va fi implementat de la 1 iulie doar dacă răspândirea virusului va ajunge la nivelul „previzionat”.

„Etapa de relaxare vine doar dacă se înregistrează un nivel previzionat al răspândirii virusului în comunitate. Deocamdată, deşi măsurile de relaxare pe care le-am luat au fost prudente, încă avem un număr mare de infectări şi este oarecum îngrijorător că numărul de persoane infectate este distribuit în aproape toată ţara. Asta înseamnă că virusul este prezent în aproape toate judeţele”, a declarat, miercuri, Ludovic Orban.

Premierul a insistat că organele de control trebuie să-și facă bine treaba, ca să se asigure că regulile impuse pentru a preveni răspândirea COVID-19 sunt respectate: „Trebuie să luăm măsuri foarte rapide legate de anchetele epidemiologice, izolarea celor care au luat contact cu persoanele testate pozitiv. Va trebui ca toate organele de control să fie mobilizate la maxim pentru a fi asigurată respectarea regulilor”.

Epidemie de coronavirus în România: 24.826 infectări, 17.391 de persoane vindecate, 1.555 decese

Potrivit celui mai recent bilanț al epidemiei de COVID-19 în România, prezentat miercuri, ora 13.00, de Grupul de Comunicare Strategică, în țara noastră au fost depistate pozitiv 24.826 de persoane, din care 17.391 s-au vindecat, 186 sunt la Terapie Intensivă, iar 1.555 au murit.

În ultima zi, România a sărit iar de pragul de 300 de noi infectări. Săptămâna trecută, acest lucru s-a întâmplat cinci zile la rând. De asemenea, tot în ultima zi, 16 pacienți COVID-19 au decedat.

Numărul total de teste prelucrate a ajuns la 651.003.

În carantină instituționalizată sunt 1.186 de oameni, iar în izolare la domiciliu alți 72.377.

În Diaspora, 3.605 de conaționali au fost testați pozitiv. 115 au decedat, dar 31 s-au vindecat.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunțat, marți, că, în săptămâna 15 – 21 iunie, unul din șapte cazuri de coronavirus a fost înregistrat la personalul medical. Cele mai multe îmbolnăviri au fost raportate în județele Braşov, Suceava, Vrancea şi Argeş, dar și în municipiul București. 93,6% dintre pacienții COVID-19 decedați săptămâna trecută aveau cel puţin o comorbiditate.

Luni, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avertizat că dacă românii lasă totul în seama medicilor și nu respectă regulile de distanțare socială și igienă, atunci se poate ajunge la dublarea cazurilor active de coronavirus și forțarea sistemului sanitar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
17:25 - Victor Ponta redevine doctor: Curtea Supremă a anulat Ordinul Ministerului Educației prin care i s-a retras titlul. Decizia e definitivă
17:15 - Irinel Columbeanu s-a atașat de o colegă de la azil. Ion Cassian a dezvăluit cine este: „E vecina lui, fostă profesoară!”
17:10 - Ce a pățit o femeie într-un aeroport din Turcia. A rămas sechestrată: „Unii dintre gardieni m-au îngrozit!”
17:04 - De 25 de ani, revista Biz scrie istorie în presă și evenimentele de business
16:59 - Județul din România unde poți cumpăra în această lună o casă cu doar 4.000 de euro. Ce include proprietatea și unde se află mai exact
16:50 - Ligia Deca: Am dublat bugetul programului „Primul student în familie”. Cel puțin 10.000 de elevi vor avea șansa de a merge la facultate, chiar dacă provin din familii cu resurse financiare limitate
16:40 - Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, convocat pe 25 septembrie cu privire la starea tehnică a Planșeului Unirii și adoptarea de măsuri pentru demararea lucrărilor de reabilitare (FOTO)
16:40 - Geoană sare în apărarea nevăzătorilor: Guvernanții nu fac destul ca nevăzătorii să aibă o „viață demnă”
16:30 - Accesorii sanitare de baie care revoluționează designul și funcționalitatea
16:29 - Silvia Dinică (USR) îl contrazice pe managerul firmei de catering, după ce peste 100 de elevi s-au intoxicat cu ”Masa caldă” de la școală: „Nu cred că cineva poate să contamineze toate acele porții, ca să-i facă cuiva rău” (VIDEO)