Coronavirus la încă două abatoare din Germania. Circa 1.500 de angajați urmează să fie testați / Jurnaliștii germani notează că România cere condiții mai bune de muncă în industria cărnii

Coronavirus la încă două abatoare din Germania. Circa 1.500 de angajați urmează să fie testați / Jurnaliștii germani notează că România cere condiții mai bune de muncă în industria cărnii
Foto: Captură Video

Autoritățile germane au depistat noi cazuri de coronavirus la încă un abator, la care lucrează peste 1.500 de oameni. Este vorba despre o afacere din Essen, în districtul Cloppenburg. Acolo au fost deja testați pozitiv trei angajați și încă o a patra persoană care încă nu începuse lucrul efectiv. 350 de persoane care muncesc acolo urmează să fie testate. Alți 35 de angajați ai unui abator de curci din Geestland, districtul Oldenburg, au fost confirmați cu SARS-CoV-2, acolo urmând a fi testate în total 1.100 de persoane. Informațiile, prezentate de Norddeutscher Rundfunk, vin în contextul în care un alt abator, tot din Germania, a devenit cel mai mare focar de COVID-19 din Europa. Peste 1.300 de angajați de acolo au fost confirmați cu SARS-CoV-2, mai bine de jumătate dintre ei fiind muncitori români. Jurnaliștii germani precizează că autoritățile de la București au cerut condiții de lucru mai bune în industria cărnii.

Coronavirus la încă două abatoare din Germania. Numeroși angajați vor fi testați

Încă un abator din Germania, de data aceasta din nord-vestul Saxoniei Inferioare, riscă să fie închis temporar din cauza infecțiilor cu coronavirus. Trei persoane care lucrau acolo au fost contaminate, la fel și un angajat nou, care nu apucase încă să lucreze.Un număr de 350 de angajați ai abatorului Danish Crown AmbA din Essen, districtul Cloppenburg, urmează să fie, de asemenea, testați. În total, 1.500 de oameni lucrează acolo.

Marți, alte 23 de infectări cu coronavirus au fost raportate într-un abator de curci din Geestland, districtul Oldenburg. Cei aproximativ 1.100 de angajați sunt testați, toate rezultatele urmând a fi gata până vineri. Deja testările au ridicat numărul infectărilor la 35. Este vorba despre patru angajați permanenți și 31 de lucrători cu contract, care au ajuns în carantină.

Ministrul Agriculturii, Barbara Otte-Kienast (CDU), și-a exprimat îngrijorarea cu privire la focarele de coronavirus din abatoarele din Saxonia Inferioară. Întreprinderile din industria cărnii sunt așteptate să ia măsuri pentru a preveni apariția de noi focare. Otte-Kienast a solicitat închiderea capacităților acolo unde sănătatea angajaților e pusă în pericol.

Sute de români, depistați cu COVID-19 la cel mai mare abator din Germania. Este cel mai mare focar de infecție din Europa

Peste 1.330 de angajați ai abatorului Tonnies din Germania au fost depistați cu COVID-19, iar jumătate dintre ei sunt români. Ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, a declarat că dacă se confirmă acest număr mare de infectări, atunci bilanțul îmbolnăvirilor în rândul românilor din Germania ajunge la 1.300-1.400.

„Dacă e adevărat, numărul românilor infectați în Germania ar putea fi evaluat la 1.300-1.400. Se poate spune că rata factorului de multiplicare, care a crescut de la sub 1 la 2,88 în Germania, li se datorează. E un fapt trist și dramatic în primul rând pentru cei bolnavi, dar și pentru autorități”, declara, luni, Hurezeanu.

Condiţiile de muncă existente în centre precum abatorul de la Gutersloh trebuie ”îmbunătăţite urgent”, a mia afirmat ambasadorul român Emil Hurezeanu, pentru grupul media Funke.

Între timp, miercuri, Ministerul român de Externe a anunțat că o sută de români din localitatea germană Magdeburg au fost diagnosticați cu COVID-19, iar autoritățile locale au instituit carantina pentru 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane, sub paza poliției.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:08 - George Simion spune că Becali ar putea fi printre candidaţii AUR: Îl iau pentru că aduce voturi. A învăţat unele lucruri. Nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici
20:45 - Probleme în traficul din București din cauza furtunii: Mijloace de transport, blocate la Podul Grozăveşti (VIDEO)
20:18 - Extrema dreaptă a câștigat alegerile parlamentare din Austria, arată primele estimări. Cancelarul Karl Nehammer și-a recunoscut înfrângerea
19:44 - Ion Iliescu: „Am un zâmbet de Dacie, un zâmbet industrial, cu patru viteze” / Secretul longevității sale și mesajul lui pentru români în prag de alegeri
19:32 - PSD organizează consultări cu sindicatele și patronatele pe tema programului de guvernare
19:06 - Trei cutremure, duminică, în România. Ultimul s-a produs în Brăila. Ce magnitudini au avut
18:52 - Cum s-au pregătit autoritățile din Galați pentru inundații. Costel Fotea: Scenariul e foarte negru și periculos. Nu s-a reușit refacerea barajelor într-un timp atât de scurt de la ultimele viituri. Evacuăm locuitorii, dar unii refuză să plece (VIDEO)
18:15 - Ciolacu, vizită în Complexul Studențesc Regie. A discutat cu studenții din cămine: „Sunt mici camerele astea vechi” / „E rău cu toaleta pe hol, mai ales pentru voi, fetele” (VIDEO)
17:54 - Noi măsuri în contextul vremii extreme: Locuitorii a 23 de localităţi din Galaţi, evacuaţi preventiv. Ce decizii s-au mai luat în ședința MAI / UPDATE: Ordine de evacuare și în județul Vrancea (FOTO)
17:42 - Galați: Cursuri suspendate luni în școlile din 22 de localități, din cauza riscului de inundații