Bacalaureat 2020. Baremul de corectare la Psihologie

Bacalaureat 2020. Baremul de corectare la Psihologie

Bacalaureat 2020 a ajuns la final. Joi, elevii susțin ultima probă a examenului, proba scrisă la alegere a profilului și specializării.

– La profil umanist, elevii de clasa a XII-a pot alege la ultima probã de la simulare bacalaureat 2020 una dintre disciplinele: geografie, logicã şi argumentare, psihologie, economie, sociologie şi filosofie.

– La profilul real, elevii de clasa a XII-a pot alege dintre disciplinele: fizicã, chimie, biologie şi informaticã. La profilul tehnologic, elevii de clasa a XII-a pot alege pentru simulare bacalaureat 2020 una dintre disciplinele: geografie, logicã şi argumentare, psihologie, economie, fizicã, chimie, biologie.

– La profilul vocațional, elevii de clasa a XII-a pot alege dintre disciplinele: geografie, logicã şi argumentare, psihologie, economie şi filosofie.

Bacalaureat 2020. Baremul de corectare la psihologie

Absolvenții clasei a XII-a termină, joi, examenul de Bacalaureat 2020. Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30 pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat realizării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat, arată Ministerul Educației.

Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru.

După intrarea elevilor în sălile de examen, la ora 9.00, B1.RO va face publice subictele și baremul de corectare la psihologie, în conformitate cu regulamentul Ministerului Educației.

Reguli speciale la Bacalaureat 2020din cauza Covid-19

În anii anterior, elevii din clasa a XII-a susțineau probele orale, cunoscute și drept „competențe” urmate apoi de probele scrise. Anul acesta, în contextul pandemiei, adolescenții nu vor mai susține competențele, examenul de Bacalaureat începând direct cu probele scrise, din data de 22 iunie, a anunțat ministrul Educației, potrivti Libertatea.ro.

Mai mult decât atât, evaluarea competențelor va fi notată în baza mediei obținute în ultimul an de liceu la materia respectivă, sau în baza certificatelor primite în urma unui examen special.

La intrarea în centrul de examen/unitatea de învăţământ, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor. Măsurarea temperaturii canidaților se va face cu termometrul noncontact, iar temperatura nu trebuie să depăşească 37,3 grade. În cazul în care temperatura înregistrată depăşeşte maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute.

Totodată, măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact se va realiza la umbră şi se va face observarea clinică a simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată).

MEC reaminteşte că fiecare centru de examen va dispune de echipamente şi materiale de protecţie (covoraşe dezinfectante, măşti de protecţie, substanţe dezinfectante pentru mâini, etc).

Când vor fi afișate rezultatele la Bacalaureat 2020

Rezultatele probelor scrise vor fi afișate pe data de 30 iunie, până la 12:00, iar depunerea contestațiilor se va putea face în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv în ziua de 1 iulie, intervalul orar 08:00 – 12:00.

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat 2020 vor fi afișate în data de 5 iulie, informează Ministerul Educației.

Bacalaureat 2020. Sesiune specială a examenului

Anul acesta avem în premieră o a doua sesiune aBacalaureatului. Aceasta este dedicată doar absolvenților care au avut temperatura peste maximul admis, adică 37,3, cei care au fost în izolare, carantină din cauza epidemiei de Covid-19 sau cei care nu au reușit să ia parte la prima sesiune din diverse motive medicale.

29 iunie-3 iulie 2020– înscrierea candidaţilor

6 iulie 2020– Limba şi literatura română – proba E a) – proba scrisă

7 iulie 2020– proba obligatorie a profilului – proba E c) – proba scrisă

8 iulie 2020– proba la alegere a profilului şi a specializării – proba E d) – proba scrisă

9 iulie 2020– Limba şi literatura maternă – proba E b) – proba scrisă

10 iulie 2020– afişarea rezultatelor (ora 12,00)

10 iulie 2020– depunerea contestaţiilor (între orele 14,00 – 19,00)

12 iulie 2020– afişarea rezultatelor finale (după ora 12,00).

Sesiunea ordinară a Evaluării Naţionale este programată în perioada 15 – 17 iunie, iar prima sesiune a Bacalaureatului 22 – 25 iunie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:21 - Numărul pensionarilor a scăzut, în noiembrie, cu aproape 17.000 de persoane. Cât a fost pensia medie în această lună
12:03 - Toni Greblă: În situația în care CCR consideră că este necesar să verifice toate secțiile de votare din lume, situația va complica foarte mult desfășurarea alegerilor. Nu știu ce nume să trecem pe buletinele de vot pentru turul doi
11:36 - Avertizare Cod galben de vreme rea, emisă de meteorologi pentru aproape jumătate din țară. Care sunt județele afectate
11:15 - Câte posibile incidente au fost semnalate de la debutul campaniei electorale pentru parlamentare? MAI a dat toate detaliile. Continuarea propagandei electorale, aspru sancționată
10:56 - Se fac ultimele pregătiri pentru parada militară de Ziua Națională! Pentru prima dată, pe 1 Decembrie, vom putea vedea și o dronă Bayraktar. Ce alte elemente de noutate vor mai fi (VIDEO)
10:21 - A început votul în diaspora pentru alegerile parlamentare. Zecii de mii de români au votat deja
00:03 - Volodimir Zelenski susține că războiul poate înceta dacă Ucraina intră în NATO, deocamdată fără teritoriile ocupate
23:59 - Câte gâini ai voie să crești în curte legal? Un locuitor din Oradea a fost sancționat pentru că a depășit numărul
23:59 - De luni, curierii poștali vor începe distribuirea pensiilor. Ce creștere vor înregistra veniturile seniorilor din ianuarie 2025
23:34 - Românii, invitați să studieze în Rusia în plin scandal cu candidatul pro-rus Călin Georgescu în prim plan