Bacalaureat 2020. Subiectele care au picat la Chimie

Bacalaureat 2020. Subiectele care au picat la Chimie

Absolvenții de liceu susțin joi, 25 iunie, în cadrul examenului de Bacalaureat 2020, proba la alegere a profilului și specializării. Se va susține un examen scris în functie de profilul de studii și de alegerea fiecărui absolvent în parte. De exemplu, cei de la profilul real au avut posibilitatea de a alege între materii precum fizică, chimie, biologie sau informatică. În ceea ce îi privește pe cei de la uman, aceștia au putut alege între geografie, filosofie, logică și argumentare, economie, psihologie sau sociologie.

Structura examenului și modul în care vor fi punctați absolvenții de liceu nu s-a schimbat. Aceștia vor avea de rezolvat câte trei subiecte, iar timpul alocat rezolvării acestora este de trei ore. Toate subiectele sunt obligatorii și se acordă 10 puncte din oficiu.

Subiectele vor fi publicate pe B1.ro, imediat după ce Ministerul Educației le va anunța oficial.

Bacalaureat 2020. Subiectele la chimie

Pentru examenul de Bacalaureat 2020, a fost exclusă materia din semestrul al doilea al acestui an școlar. În cadrul examenului de bacalaureat, chimia are statutul de disciplină opţională, fiind susţinută la proba E. d) în funcţie de filieră, profil şi specializare/ calificare profesională. Elevii care au susţinut examenul de bacalaureat la chimie, au putut opta pentru programa de chimie anorganică şi generală sau pentru programa de chimie organică.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat 2020, un elev este nevoit să susțină toate cele trei examene scrise și să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre acestea. Însă, nu este suficient pentru ca un candidat să promoveze examenul cu nota 5 la fiecare materie pentru că media aritmetică a celor trei probe trebuie să fie minimum 6.

SUBIECTE CHIMIE ANORGANICA

CHIMIE ORGANICA

Sesiunea specială a Bacalaureatului 2020, organizată în contextul pandemiei de coronavirus

În premieră, anul acesta se va organiza o a doua sesiune a Bacalaureatului pentru absolvenții care se află în imposibilitatea de a fi prezenți în sala de examen.

Mai exact, această a doua sesiune specială se organizează pentru elevii care nu pot fi primiți în sălile de examen, la prima sesiune, din cauză că au temperatura mai mare de 37,3 grade sau nu se pot prezenta din alte motive de sănătate. Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2020 va fi organizată în luna iulie.

În sesiunea specială, probele scrise sunt programate pentru 6,7 și 8 iulie.

„Ceea ce vreau să spun foarte clar pentru elevi şi pentru părinţi este faptul că la etapa specială organizată fie pentru Evaluarea Naţională, fie pentru examenul de Bacalaureat probele se recunosc dacă cumva elevul a participat la una dintre ele. Deci este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua, dacă deja a susţinut prima probă de Limba şi literatura Română, să spunem, pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba naţională să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la mediul de familie să vadă care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română”, a declarat Monica Anisie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`