Evaluare Națională 2020. Câte note de 10 au luat elevii

Evaluare Națională 2020. Câte note de 10 au luat elevii

Peste 172.000 elevi care au absolvit clasa a VIII- a au susținut, anul acesta, Evaluarea Naţională din sesiunea 2 – 27 iunie, iar primele rezultatele au fost publicate luni, 22 iunie.

Rezultatele au fost așteptate cu sufletul la gură de adolescenți, în funcție de acestea depinzând admiterea la licee.

Câte note de 10 au luat eleviila Evaluarea Națională 2020

La nivel național, 839 candidaţi au obţinut media 10.

Cele mai multe note de 10 au fost obținute în București, respectiv 224 de candidați, fiind urmat de județul Cluj, cu 66 de elevi și Iași cu 46.

Pe de altă parte, în Harghita și Covasna doar câte un elev au obținut media 10.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 135.101 candidați (83.9%), iar 4.587 candidați au fost notați cu 10.

La proba de Matematică, 112.651 de candidați (70.2%) au note peste sau egale cu 5, iar 3.251 de candidați au obținut nota 10.

Când se poate depune contestație

În cazul în care elevii nu sunt mulțumiți de notele luate și consideră că meritau mai mult, aceștia pot depune contestaţii în zilele de 22 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 şi 23 iunie, între orele 8:00 – 12:00, iar afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor se va face în data de 27 iunie 2020.

Astfel că, pentru contestațiile la Evaluarea Națională 2020, elevii semnează, alături de părinți, o declarație-tip, în care menționează că au luat la cunoștință că nota pe care o vor obține la contestație poate să le modifice nota inițială fie prin creștere, fie prin descreștere.

Fiecare lucrare contestată este reevaluată și notată de câte doi profesori. Evaluarea lucrărilor de examen se face “cu respectarea strictă a baremului”, pe baza unui punctaj pe scara 1-100; se acordă 90 de puncte pentru răspunsurile corecte și complete și 10 puncte din oficiu. După evaluare, fiecare profesor stabilește nota prin împărțirea la 10 a punctajului obținut de elev, fără rotunjire, și o trece pe lucrare, se precizează în metodologie.

Mai mult, contestațiile pentru Evaluarea Națională 2020 pot fi depuse atât la secretariatul școlii la care au dat examenul, cât și online, prin mijloace electronice.

În acest caz, cel online, candidaţii completează, semnează şi transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de părinţii sau reprezentanţii legali ai acestora.

Sesiune specială pentru Evaluarea Națională, în contextul pandemiei de coronavirus

În contextul pandemiei de coronavirus, ministerul Educației a decis să organizeze și o a doua etapă a Evaluării Naționale.

La această etapă vor participa doar absolvenţii care au avut temperatura peste maximul admis, au fost in izolare, carantină, au avut afecţiuni cronice care pot creşte receptivitatea sau severitatea afecţiunii în contextul pandemiei, au fost spitalizaţi, în prima etapă a examenelor naţionale, pentru diverse afecţiuni.

În acest sens, la proba de Limba şi literatura română, din prima sesiune, o elevă din Constanţa a avut temperatura peste 37,3 şi nu a fost primită la examen.

De asemenea, trei elevi au avut temperatura peste maximul admis la proba de Matematică a Evaluării Naţionale, fiind vorba despre cazul unui elev din Sălaj, un candidat din judeţul Timiş și un elev din judeţul Vaslui.

Un elev absolvent al clasei a VIII-a de la Școala „Vasile Conta” nu a putut susține în această sesiune evaluarea pentru că mama sa, cadru medical la Institutul regional oncologic din Iași, a fost depistată cu COVID-19.

Un alt caz a fost al unui elev de la Liceul cu program sportiv din Iași, care este spitalizat, infectat cu coronavirus.

Alți 13 elevi au fost izolați la domiciliu pentru că au intrat în contact cu persoane testate pozitiv.

Astfel că, mai mulți elevi vor susține Evaluarea Națională în cea de-a doua sesiune, respectiv 22 iulie – 4 iulie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:06 - Cât costă un parfum de la noul brand al Ilincăi Vandici. „Femeile sunt cu de toate, iar parfumul este esențial”
23:53 - Ciolacu reafirmă că-l va desemna premier pe Bolojan dacă va câștiga prezidențialele. Liderul PSD vrea continuarea coaliției cu PNL: „De ce să stricăm ceva ce funcționează?”
23:18 - Geoană: Rugămintea mea din inimă – veniți la vot! Votați cu cine doriți, eu sper că veți vota cu mine / La momentul complicat pe care-l traversăm, eu nu mi-aș da țara pe mâna unor nepricepuți (VIDEO)
23:16 - Șofer mort, după ce mașina pe care o conducea a fost lovită de tren, în Lugoj. Mecanicul de locomotivă a suferit un atac de panică
22:55 - Cetățenii români vor putea călători fără viza în China. De când intră în vigoare noua hotărâre și până când e valabilă
22:33 - Două femei din Capitală, reținute după ce ar fi încercat să „cumpere” o mașină de lux, fără să plătească la schimb
22:29 - Ciolacu anunță că a vorbit din nou cu Trump și că de la anul vor fi eliminate vizele românilor pentru SUA. La discuție a participat și Viktor Orban
22:10 - Geoană, întrebat dacă au existat negocieri pentru a se retrage din cursă: “Eu sunt singurul care nu aveam motive să renunț, pentru că n-am ce negocia. Nu-mi doresc decât să slujesc țara asta. Este o perioadă mai grea decât ‘89″ (VIDEO)
21:59 - Vântul și ninsorile au pus stăpânire pe vestul și centrul țării. Se văd deja primele pagube produse de vremea rea
21:59 - Rareș Bogdan, după ce a votat în Paris: Mă aştept la o prezenţă undeva la 8 – 9 milioane duminică şi din diaspora să sărim de 500.000 (VIDEO)