Premierul Ludovic Orban, vizită oficială la Suceava: Vom aloca 1 miliard de euro din fonduri europene, în următorii 7 ani, pentru finanțarea proiectelor de înființare de distribuții de gaz în localitățile României (VIDEO)

Premierul Ludovic Orban, vizită oficială la Suceava: Vom aloca 1 miliard de euro din fonduri europene, în următorii 7 ani, pentru finanțarea proiectelor de înființare de distribuții de gaz în localitățile României (VIDEO)
foto: Facebook / Guvernul României

UPDATE, 20 iuni, 11.25 // Prim-ministrul Ludovic Orban a susținut o primă serie de declarații de presă, în cadrul vizitei oficiale pe care o desfășoară la Suceava. Cu această ocazie, premierul a reiterat că obiectivul Guvernului „este de a extinde rețeaua de gaz”, anunțând totodată că liberalii vor aloca un 1 miliard de euro din fonduri europene, în următorii șapte ani, pentru finanțarea proiectelor de înființare de distribuții de gaz în localitățile României.

„La ora actuală, deși România deține rezerve de gaz extrem de importante, doar 35% din populația României este conectată la rețelele de gaz natural. Pentru comparație, Ungaria, care nu se compară cu România în ceea ce privește rezervele de gaz, are racordată la rețeaua de gaz peste 90% din populație. Din cauza faptului că multe gospodării ale populației nu sunt racordate, apelează la sisteme de încălzire cu lemne sau alte sisteme de încălzire, care nu sunt eficiente, care au costuri mari, poluează. (…) Obiectivul nostru este de a extinde rețeaua de gaz, de a susține autoritățile locale să înființeze distribuții de gaz pe raza localităților. Aici, domnul primar, care este un gospodar, a reușit să găsească o companie care a finanțat introducerea gazului natural. Nu toate comunitățile locale au această posibilitate. Din cauza asta, decizia noastră a fost aceea de a folosi fonduri europene pentru a susține comunitățile locale în finanțarea proiectelor de investiții de înființare de distribuții de gaz pe raza localităților. Din fonduri europene vom aloca 1 miliard de euro, în următorii șapte ani, pentru finanțarea proiectelor de înființare de distribuții de gaz în localitățile României”, a subliniat premierul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Premierul Ludovic Orban a ajuns sâmbătă dimineață la Suceava, unde va vizita mai multe obiective de investiții. El e însoțit de mai mulți titulari de portofolii din Guvern, precum Adrian Oros (Agricultură), Lucian Bode (Transporturi) și Bogdan Gheorghiu (Cultură).

Premierul Ludovic Orban, tur de forță sâmbătă în Suceava

Potrivit Guvernului, premierul Ludovic Orban va participa la prezentarea terminalului II al Aeroportului „Ștefan cel Mare”, șantier în lucru finanțat de CJ Suceava, a Parcului Industrial Bucovina și a Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani. Totodată, el va fi prezent laprezentarea Bazei de autobuze electrice, program finanțat din fonduri europene,la punerea în funcțiune a rețelei de gaze naturale în comuna Moara,la prezentarea proiectului centurii Municipiului Suceava,la lucrările centurii rutiere a Municipiului Rădăuți,la centrala termică a orașului Vatra Dornei – Magistrala gaz Vatra Dornei, respectivla șantierul pentru reabilitarea și transformarea în muzeu a fostului cazinou Vatra Dornei, proiect finanțat din fonduri europene.

Ce obiectivde investiții a vizitat prim-ministrul, vineri, în Brașov

Cu o zi în urmă, premierul Ludovic Orban mergea în Brașov, unde vizita lucrările la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Cu această ocazie, el susținea o serie de declarații de presă și aborda mai multe subiecte, precum criza COVID-19 la ora actuală, proiectele de infrastructură din județ și din țară per ansamblu, intenția de a demite Avocatul Poporului, dar vorbea și despre conferința de presă a lui Nicușor Dan, care ar fi fost sabotată de mașinile echipelor de salubritate din Sectorul 5 al Capitalei.

„Peste șase ani – știți vorba din Roma Antică, «toate drumurile duc la Roma» – vreau, când voi veni în Brașov, să spun toate drumurile duc la Brașov. Obiectivul nostru este să realizăm toate conexiunile de care are nevoie Brașovul și nu numai Brașovul, de care are nevoie România. Conexiunile dintre Brașov și Coridorul IV european prin Autostrada Brașov-Sibiu, să realizăm legătura dintre Brașov și București prin tronsonul Comarnic-Brașov și, nu în ultimul rând, să realizăm conexiunea dintre Bacău și Brașov. Una dintre variantele de conectare a Moldovei la coridoarele de transport europene, care reprezintă un obiectiv fundamental pentru a putea asigura dezvoltarea Moldovei, și o să asigurăm o legătură mai bună între Moldova și Brașov, prin intermediul tronsonului de autostradă Bacău-Brașov”, spunea Ludovic Orban.

Tot atunci, prim-ministrul a explicat că„odată cu măsurile de relaxare, chiar dacă noi le-am luat într-o cadență bine gândită, le-am luat pas cu pas, le-am luat treptat, sigur că numărul interacțiunilor între oameni a crescut semnificativ și riscul de transmitere în comunitate a crescut semnificativ. Personal urmăresc cu atenție evoluția cazurilor, îndemn oamenii să respecte regulile, să se protejeze, să îi protejeze pe ceilalți. În ceea ce privește Brașovul, eu aș da Brașovul ca un exemplu în ceea ce privește mobilizarea în materie de capacitate de testare. Brașovul cred că este la concurență cu Clujul și cu Iașiul – nu vorbim de București , că Bucureștiul are o populație și mai mare. În Brașov se fac foarte multe teste”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`