Prognoza meteo, azi, 20 iunie 2020. Sunt așteptate averse însoțite de descărcări electrice

Prognoza meteo, azi, 20 iunie 2020. Sunt așteptate averse însoțite de descărcări electrice
Foto: Pixabay

Sâmbătă, 20 iunie 2020, potrivit prognozei meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie, vremea va fi în continuare instabilă, fiind așteptate averse însoțite de descărcări electrice.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 20 iunie 2020

Mai precis, sâmbătă, 20 iunie, la fel ca și vineri, 19 iunie, vremea va fi în continuare instabilă. Cerul va avea înnorari temporar accentuate şi vor fi perioade cu averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe spaţii mici grindină şi vijelii.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii extinse în vestul, nordul, centrul, estul şi sud-estul ţarii şi local în rest. Ploile vor avea mai ales caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitaţile de apa vor depaşi local 20 – 25 litri pe metrul pătrat şi pe arii restrânse 40 – 50 litri pe metrul pătrat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 29 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunarii, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 20 de grade Celsius.

Pe tot parcursul weekendului vremea va fi instabilă. Și duminică îndeosebi în nordul, centrul și estul țării, unde vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată şi mai ales pe parcursul zilei şi spre seară vor fi intervale cu înnorari, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

Ploile vor avea mai ales caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor putea fi însemnate. Temperatura maxima se va situa în jurul a 28 de grade, iar cea minimă va fi de 14 – 16 grade Celsius.

Presiunea atmosferică va scădea uşor.

Totodată, duminică, cerul va fi temporar noros și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 15 – 17 grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

Și în această zi, la munte, instabilitatea atmosferică va fi în continuare accentuată. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În acest context, în Păltiniș vor fi 15 grade Celsius, 16 grade Celsius vor fi în Poiana Brașov și Predeal, 17 grade Celsius în Vatra Dornei și 18 de grade Celsius în Borșa, Bușteni și Sinaia.

Prognoza meteo pe litoral

Pe litoral, sâmbătă, vor fi intervale cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 litri pe metrul pătrat și pe arii restrânse, 50 – 80 litri pe metrul pătrat. Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină.

La malul Mării Negre, pe 20 iunie 2020, temperatura maximă va fi de 28 de grade Celsius, iar cea minimă de 19 grade Celsius.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:17 - Deficitul bugetar a urcat la 5,44% din PIB după primele nouă luni din 2024. Datele Ministerului Finanțelor despre cheltuielile statului
22:06 - Tinerii, tot mai greu de convins să își păstreze locul de muncă. „Vin o zi, două și realizează că nu e pentru ei”
22:05 - Ce a declarat ÎPS Teodosie privind petrecerile de Halloween. Ce păcat săvârșesc cei care merg la aceste evenimente: „Primesc amăgire și întuneric acolo”
22:03 - Iulian Paraschiv: Președintele de care România are nevoie este un președinte care să asigure parcursul european, să asigure un plan pentru România și un echilibru la guvernare, între partide și societatea românească (VIDEO)
21:57 - Șoșoacă invocă un scenariu în care pretinde că poate ajunge președinte interimar al României: „Cu candidatura mea la Senat e șah mat” (VIDEO)
21:34 - Când ar putea renunța România la ora de iarnă? Mai multe state au renunțat la acest sistem
21:30 - Diana Șoșoacă a anunțat planul în cazul în care nu va reuși să fie pe listă la prezidențiale: Oamenii noștri, șoșocarii vor scrie pe buletin numele meu si mă vor vota pe mine / La un anumit număr de voturi se anulează alegerile (VIDEO)
21:20 - Tot mai mulți români renunță la a mai ține banii în casă. Unde preferă să-și păstreze economiile
21:08 - Șoșoacă: „Ciolacu mi-a spus că trebuie să mă dau în spate. A zis că dacă nu vreau, va avea înțelegerea cu Simion. I-am răspuns: ‘nu ți-e rușine?’” (VIDEO)
21:02 - Care este motivul pentru care Polonia refuză să ofere Ucrainei armele cumpărate din Coreea de Sud: „Aceste arme trebuie să servească securităţii şi apărării Poloniei”