Premierul Ludovic Orban: Odată cu măsurile de relaxare, numărul interacțiunilor între oameni și riscul de transmitere a COVID-19 în comunitate au crescut semnificativ

Premierul Ludovic Orban: Odată cu măsurile de relaxare, numărul interacțiunilor între oameni și riscul de transmitere a COVID-19 în comunitate au crescut semnificativ

Odată cu măsurile de relaxare a restricțiilor din România, numărul interacțiunilor între oameni a crescut semnificativ și, prin urmare, la fel s-a întâmplat și cu riscul de transmitere a COVID-19 în comunitate, a subliniat premierul Ludovic Orban, vineri, când a vizitat lucrările de la Aeroportul Internațional Brașov.

Premierul Ludovic Orban, despre unul dintre efectele măsurilor de relaxare

„Odată cu măsurile de relaxare, chiar dacă noi le-am luat într-o cadență bine gândită, le-am luat pas cu pas, le-am luat treptat, sigur că numărul interacțiunilor între oameni a crescut semnificativ și riscul de transmitere în comunitate a crescut semnificativ. Personal urmăresc cu atenție evoluția cazurilor, îndemn oamenii să respecte regulile, să se protejeze, să îi protejeze pe ceilalți. În ceea ce privește Brașovul, eu aș da Brașovul ca un exemplu în ceea ce privește mobilizarea în materie de capacitate de testare. Brașovul cred că este la concurență cu Clujul și cu Iașiul – nu vorbim de București , că Bucureștiul are o populație și mai mare. În Brașov se fac foarte multe teste.”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Referitor la situația din Brașov, spune premierul, „eu aș da Brașovul ca un exemplu în ceea ce privește mobilizarea în materie de capacitate de testare. Brașovul cred că este la concurență cu Clujul și cu Iașiul – nu vorbim de București , că Bucureștiul are o populație și mai mare. În Brașov se fac foarte multe teste. Există o creștere a numărului de cazuri, pe care o urmărim cu atenție. Am luat legătura cu domnul prefect, am discutat cu responsabilii de la Brașov. Aici, evident, trebuie impuse regulile, trebuie să ne asigurăm că oamenii respectă regulile. De asemenea, imediat ce apare un caz, trebuie derulată cu viteză ancheta epidemiologică, stabilite măsurile de izolare ale persoanelor care au intrat în contact cu persoana care este infectată și luarea tuturor măsurilor pentru a reduce răspândirea”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Președintele Klaus Iohannis, semnal de alarmă

România a înregistrat vineri o nouă zi în care autoritățile depistează peste 300 de cazuri noi de COVID-19 într-un interval de 24 de ore, iar președintele Klaus Iohannis a tras un nou semnal de alarmă, subliniind că virusul nu pleacă în vacanță, ci e încă prezent în comunitate. Tot atunci, el a denunțat și „circul din Parlament”.

„Trebuie să vă spun că sunt îngrijorat. Sunt îngrijorat fiindcă am văzut în ultimele zile, în fiecare zi, un număr, zic eu, mare de noi pacienți care sunt infectați cu noul virus – și astăzi sunt peste 300 de persoane care au fost detectate cu acest virus. Cred că este cazul să mai subliniez o dată câteva lucruri. S-a renunțat la multe restricții și s-au luat acele așa-numite măsuri de relaxare, dar dați-mi voie să fiu foarte, foarte clar. Virusul nu pleacă în vacanță, nici în concediu, virusul este în comunitate!”, a declarat președintele Iohannis.

Șeful statului susține că „virusul nici nu pleacă dacă votează sau nu votează Parlamentul sau opoziția. Am constatat că în zona politică, mai ales în așa-numita opoziție, apar afirmații și poziții dintre cele mai ciudate și nepotrivite pentru această perioadă. Vă spun foarte clar și îmi permit să spun, dragi români, feriți-vă de virus. Au rămas în vigoare măsuri simple, de bun simț și foarte importantă. Masca vă protejează și îi protejează pe ceilalți. Distanța trebuie păstrată peste tot unde se poate. Igiena mâinilor este extrem de importantă. Noi nu dorim să reimpunem măsuri de restricție, fiindcă ne dorim să revigorăm activitatea economică, să redăm românilor o viață cât de cât normală, dar această nouă normalitate nu poate să fie un succes fără respectarea acestor norme minimale.Cred că sunt norme minimale, dar epidemiologii ne spun că sunt foarte, foarte importante, așa că, dragii mei, vă rog să le respectați”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie