Polițist IGPR, care a pretins 1,1 milioane de euro mită şi care a fost prins în urma unui flagrant, trimis în judecată de procurorii DNA

Polițist IGPR, care a pretins 1,1 milioane de euro mită şi care a fost prins în urma unui flagrant, trimis în judecată de procurorii DNA

Poliţistul de la Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) care a pretins 1,1 milioane de euro mită, fiind prins în flagrant, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, anunță, joi, Direcția Națională Anticorupție (DNA). Acesta este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă şi permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Ofițer IGPR, trimis în judecată pentru luare de mită

DNA a anunţat, joi, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Fleancu Marius-Aurelian, la data faptelor ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice.

Acesta este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă şi permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, cu scopul de a obţine pentru sine foloase necuvenite.

Alături de acesta a mai fost trimis în judecată, sub control judiciar, și un al inculpat, persoană fizică, pentru comiterea infracțiunilor de complicitate la luare de mită și complicitatea la trafic de influență.

Peste un milion de euro mită

“În perioada februarie – aprilie 2020, inculpatul Fleancu Marius-Aurelian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins, în mod repetat, de la un om de afaceri vizat într-un dosar în care ofițerul fusese delegat de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (P.Î.C.C.J) să efectueze activități de urmărire penală, suma de 1.100.000 euro pentru sine, pentru procurorul de caz și procurorul șef de secție”, transmit procurorii DNA.

Banii respectivi ar fi fost pretinși prin intermediul celuilalt inculpat, în schimbul promisiunii că ar urma să facă cercetări într-un anume sens, astfel încât probele strânse să conducă la desființarea concluziilor expertizei deja făcute în cauză și în cele din urmă la o soluție de clasare. De asemenea, ofițerul IGPR i-a mai promis acestuia că va interveni la procurorul de caz și la procurorul ierarhic superior, (asupra cărora a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență) astfel încât să se dispună soluția clasării, iar eventualele plângeri față de clasare să fie respinse.

În același context, cu scopul de a obține suma de 1.100.000 euro pretinsă de la omul de afaceri, inculpatul Fleancu Marius-Aurelian i-ar fi comunicat și ar fi permis celuilalt inculpat accesul la date și informații care nu erau destinate publicității, din dosarul respectiv, pentru a-i crea omului de afaceri, cu ocazia întâlnirilor avute, convingerea că ajutorul promis este real.

Astfel, acesta a avut acces în mod ilegal la probele administrate sau care urmează a fi administrate în dosar, la măsurile asiguratorii instituite și bunurile asupra cărora au fost aplicate, la măsurile asiguratorii ce urmau a fi instituite și bunurile asupra cărora urmau a fi aplicate sechestrele asiguratorii și la activitățile de urmărire penală ce urmează a fi efectuate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`