Raed Arafat, vești proaste pentru românii care își fac vacanțele în Bulgaria: „Este pericol de revenire la izolre”

Raed Arafat, vești proaste pentru românii care își fac vacanțele în Bulgaria: Este pericol de revenire la izolre
Foto: Hepta

Numărul cazurilor de COVID-19 a explodat în Bulgaria, în ulimele zile, pe fondul relaxării restricțiilor. Astfel, vecinii de la sud de Dunăre se confruntă cu o revenire importantă a infectărilor, fapt ce poate avea consecințe inclusiv asupra românilor care au plănuit să își facă vacanțele pe litoralul bulgăresc.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, miercuri, că dacă numărul cazurilor noi de COVID-19 va fi prea mare românii care aleg să-și petreacă vacanțele pe litoralul bulgăresc vor risca să stea în izolare 14 zile în momentul în care vor reveni în România.

”Bulgaria e sub monitorizare, au crescut cazurile și este sub monitorizarea INSP. Dacă va continua în acest mod, este posibil să se ia decizia la nivelul Institutului Național (…) Nu este pericol de închidere a graniţelor, ci de revenire la izolare” a spus Raed Arafat, la TVR.

De la începutul pandemiei COVID-19 Bulgaria a înregistrat numai 3.266 de cazuri de infectare, dintre care 172 de decese. Însă, pe fondul măsurilor de relaxare, în ultimele şapte zile s-a înregistrat un record de 555 de noi cazuri.

Bulgaria, un nou maxim de contagieri cu coronavirus într-o singură zi

Pe fondulmăsurilor de relaxare adoptate deBulgaria, un record de 112 noi infectări cu SARS-CoV-2 au fost identificate miercuri, anunță autoritățile de la Sofia. Printre noii infectaţi se numără antrenorul echipei naţionale de tineret de fotbal, iar autorităţile sanitare analizează persoanele cu care acesta a intrat în contact.

Noile contagieri vin după ce guvernul bulgar a decis miercurea trecută menţinerea „situaţiei epidemiologice extraordinare”, cel puţin încă două săptămâni până la 30 iunie.

Bulgariaanunțaseeliminarea tuturor restricţiilorimpuse în timpul pandemiei decoronavirus, începând cu 15 iunie, recomandând în continuare distanţarea social, purtarea măștilor şi igienizarea mâinilor.

A treia etapă de relaxare a restricțiilor în România

Începând de luni,se aplică a treia etapăde relaxare a restricțiilor și în România. Astfel, mall-urile din toată țara se redeschid, mai puțin restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri și cinematografele.

De asemenea, se deschid piscinele exterioare, sălile de fitness și de tratament balnear, acestea urmând să funcționeze de acum în baza unor reguli foarte stricte privind siguranța sanitară.

Tot din 15 iunie se reiau activitățile sportive, cu maximum șase participanți, în loc de trei ca până acum. De acum se pot organiza și evenimente private cu 20 de persoane, dacă sunt în interior, și 50, dacă au loc în exterior.

Tot din 15 iunie este relaxată și relația cu statele care, la rândul lor, au câștigat serios teren în lupta cu epidemia. Din păcate, din cauza numărului mare de infectări, pe această listă nu figurează țări precum Italia, Spania, Franța, Belgia, Olanda sau Suedia. În schimb, este cazul Bulgariei și Greciei, destinații turistice preferate de mulți români. Ei nu mai obligați să stea 14 zile în izolare la domiciliu, la revenirea acasă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`