Vaccinul chinezesc din Wuhan împotriva COVID-19, testat cu succes pe oameni

Vaccinul chinezesc din Wuhan împotriva COVID-19, testat cu succes pe oameni
Foto: pixabay.com

China National Biotec Group (CNBG) anunță că vaccinul său împotriva infectării cu COVID-19 a determinat apariția anticorpilor în faza de testare. Compania ar urma, în acest context, să pregătească teste clinice de fază avansată în țări străine, scrie Reuters.

Vaccinul, dezvoltat de un institut de cercetare din Wuhan afiliat companiei mamă a CNBG, Sinopharm, a provoacă un nivel înalt de anticorpi, fără reacții adverse serioase, arată datele preliminare din testul clinic inițiat în aprilie, care a implicat 1.120 de persoane sănătoase cu vârste între 18 și 59 de ani.

Potrivit presei de stat, acest vaccin experimental, împreună cu altul dezvoltat de o unitate Sinopharm, au fost oferite angajaților din companiile de stat care călătoresc în străinătate, producătorii căutând să obțină mai multe informații despre eficacitatea lor.

China are cinci vaccinuri ajunse în faza testării pe oameni, mai multe ca orice altă țară.

Lupta pentru găsirea unui vaccin împotrivaCOVID-19

Compania chineză se luptă cot la cot cu alte companii din occident pentru găsirea unui vaccin împotriva COVID-19, care ar stopa extinderea pandemiei.

Peste 100 de vaccinuri împotriva noului coronavirus se află în teste.AstraZeneca se grăbeștesă facă anunțul cel mare, înainte ca rezultatele finale să dovedească în totalitate eficiența.

Compania farmaceutică AstraZeneca este ferm convinsă că a găsit „serul-minune”. În parteneriat cu cercetătorii de la Oxford, AstraZeneca va începe în curând producția vaccinului. Pascal Soriot, șeful companiei, spune că necesitatea producției vaccinului este necesar să se facă foarte rapid, pentru a satisface cererea prognozată, care va fi foarte mare.

România, înscrisă în sistemul european pentru vaccinul împotriva COVID-19

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat căRomânia s-a înscrisîn sistemul european pentru vaccinul împotriva COVID-19. Miercuri, spune demnitarul, va purta o serie de discuții cu reprezentantul firmei dezvoltatoare pentru Europa de Est.

„Astăzi ne-am înscris, am avut discuțiile, mâine (miercuri – n.r.) vom avea discuții și cu reprezentantul pentru Europa de Est al firmei care face acest vaccin. După cum știți, noi am făcut și o donație în acest sens acum o lună de zile, la nivelul comunității europene, suntem acolo unde este orice demers științific pentru această pandemie”, a declarat Nelu Tătaru, marți seară, la Digi24

Urmăriți B1TV.ro și pe
`