Ce se întâmplă cu telefonul mobil dacă îl ții noaptea la încărcat. Toată lumea trebuie să știe acest lucru

Ce se întâmplă cu telefonul mobil dacă îl ții noaptea la încărcat. Toată lumea trebuie să știe acest lucru

Există numeroase mituri și adevăruri despre modul în care este corect sau nu să îți încarci telefonul. În trecut bateriile gadgeturilor nu erau atât de sofisticate precum sunt în ziua de azi. În prezent, modul în care îți lași mobilul la încărcat ar putea afecta ciclul de încărcare.

Experții au explicat însă care sunt riscurile reale atunci când îți lași telefonul la încărcat și ce se poate întâmpla cu mobilul dacă stă prea mult timp în priză.

Potrivit celor de la Playtech.ro, nu se reduce capacitatea bateriei dacă vei lăsa smartphone-ul la încarcat în timpul nopții, ci este vorba despre ciclul bateriei.

„Dacă ai telefonul la încărcat toată noaptea, nu se reduce capacitatea bateriei. Totul se leagă de ciclul bateriei – cum utilizezi bateria, cât efort depune”, explică experții, potrivit sursei citate anterior.

https://www.b1.ro/galerie/mirabela-dauer-la-un-pas-sa-se-calugareasca-mi-am-ales-si-manastirea-detalii-despre-drama-nestiuta-a-artistei-462590.html

Ciclul bateriei unu smartphone se referă la numărul de încărcări de 100% la care acesta poate ajunge. În cazul în care utilizatorul încarcă doar 50% din baterie, atunci el va încărca automat doar jumăate de ciclu.

Încărcare telefoanelor pe timp de noapte

În prezent, telefoanele mobile sunt făcute să reziste la 400 de cicluri de încărcare. „“Dacă vorbim de eroziunea bateriei, ce trebuie să înțelegem e că bateriile telefoanelor sunt într-o stare constanța de descompunere. Telefonul ținut la încărcat noaptea nu va face o diferența notabilă în acest proces. Smartphone-urile, așa cum sugerează și numele, sunt inteligente. Fiecare unitate e dotată cu un cip ce previne încărcarea după ce a fost atinsă capacitatea de 100%. Astfel, cât timp telefonul e achiziționat de la un vânzător legitim, nu ar trebui să existe niciun pericol în lăsarea telefonului la încărcat peste noapte”, menționează specialiștii pentru sursa citată anterior.

Încărcarea pe timp de noapte nu afectează bateria telefonului mobil, însă are o legătură strânsă cu temperatura. Potrivit celor de la Apple, bateriile telefoanelor se pot degrada atunci când sunt ținute în temperaturi extreme, astfel încărcările nocturne fiind echivalente cu lăsarea telefonului în fața razelor soarelui la 40 de grade Celsius.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital