Vremea rea continuă să facă prăpăd în România: Localități inundate, mașini prinse de viitură și gospodării distruse. Meteorologii spun că furtunile continuă până la finalul săptămânii (VIDEO)

Vremea rea continuă să facă prăpăd în România: Localități inundate, mașini prinse de viitură și gospodării distruse. Meteorologii spun că furtunile continuă până la finalul săptămânii (VIDEO)

Vremea rea continuă să facă prăpăd în România. S-a rupt cerul în multe locuri, iar acolo unde a bătut și vântul, au apărut mari probleme. Localități inundate, mașini prinse în mijlocul viiturii și gospodării distruse. Ploile abundente au dus la inundații și alunecări de teren, iar DN 1 R, cunoscut și ca „Transursoaia”, a fost distrus de șuvoaie. Meteorologii nu au vești bune, furtunile și vijeliile continuă până la sfârșitul săptămânii, potrivit B1 TV.

Vremea rea continuă să facă prăpăd în România: Localități inundate, mașini prinse de viitură și gospodării distruse

O ploaie de doar câteva zeci de minute a creat haos în comuna Sisești din Maramureș. Localitatea a fost măturată de o viitură, care le-a provocat pagube importante localnicilor. În Botoșani, o ploaie torențială a transformat mai multe străzi din oraș în lacuri, în condițiile în care canalizarea nu a făcut față cantității mari de apă. Unii șoferi au avut nevoie de ajutor ca să iasă cu mașinile din mijlocul apelor.

A fost prăpăd și în Covasna, unde oamenii au privit neputincioși cum o viitură creată după o ploaie torențială le inundă casele și gospodăriile. DN 1 R, cunoscut și ca „Transursoaia”, a fost distrus de ape între localitățile Călățele și Dealu Negru. Aluviunile de pe versanți au umflat pârâul Calota, care a rupt o bucată din carosabil și a blocat circulația în zonă. Comuna Pui din Hunedoara n-a fost nici ea ocolită de probleme – apele învolburate au distrus o porțiune din drumul de acces în localitate.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Meteorologii spun că furtunile continuă până la finalul săptămânii

Experții avertizeazăcă ploile vor continua până la sfârșitul săptămânii, în mai toate zonele din România.

De altfel, nu sunt încurajatoare nici previziunile meteorologilor pentru 17 iunie, când este de așteptat ca instabilitatea atmosferică să fie temporar accentuată în toate regiunile țării. Fenomenul se va manifesta în special după-amiaza, dar și în prima parte a nopții, prin înnorări, averse cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe alocuri ar putea apărea și vijelii, și chiar grindină.

Specialiștii se așteaptă la o vreme sumbră în mai toată săptămâna 15-21 iunie 2020, cu toate că temperaturile medii vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această parte a anului, în mai toate regiunile României. Totuși, la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane, cantitățile de precipitații vor fi excedentare.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`