Descoperire șocantă făcută de turiști într-o grotă din munții Cozia: S-au speriat când au văzut cine a ieșit să le ceară de mâncare

Descoperire șocantă făcută de turiști într-o grotă din munții Cozia: S-au speriat când au văzut cine a ieșit să le ceară de mâncare

O descoperire șocantă a fost făcută de un grup de turiști într-o grotă din munții Cozia. Este vorba despre un bărbat, care susține că este pustnic și că trăiește de cel puțin două săptămâni retras în grotă. Oamenii legii au fost alertați de turiști care susțin că pustnicul ar fi cerut de mâncare unor turiști.

Jandarmii vâlceni au fost alertați de un grup de turiști după ce dintr-o grotă aflată în apropierea Mănăstirii Stânişoara a ieşit un bărbat ca să le ceară de mâncare.

Bărbatul a povestit oamenilor legii că a veit din Rovinari – Gorj în urmă cu două săptămâni, pentru a-şi căuta liniştea sufletească, scrie agerpres.ro.

„Totul s-a întâmplat în jurul orelor 12.30, când echipajul de jandarmerie aflat în serviciu pe traseul montan Păuşa – Stănişoara, a fost sesizat de către turiştii din zonă cu privire la faptul că la aproximativ 1 km de Mânăstirea Stănişoara se află ascuns într-o grotă un bărbat, care cere de mâncare.

După aproximativ o oră de căutări, întrucât grota se afla într-o zonă accidentată şi greu accesibilă, bărbatul a fost găsit de către jandarmi, într-o stare precară.

Întrebat de prezenţa lui în zonă, bărbatul în vârstă de 43 de ani, le-a comunicat jandarmilor faptul că este pustnic şi în urmă cu două săptămâni a plecat de acasă din motive religioase, pentru a medita în linişte. De asemenea, bărbatul a mărturisit că cere de mâncare turiştilor, deoarece nu are de unde să îşi procure întodeauna hrană”, se arată într-un comunicat al autorităților.

La locul intervenţiei s-a deplasat şi un echipaj de ambulanţă pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă bărbatul a refuzat transportul la spital şi a fost condus la o haltă feroviară pentru a se duce acasă.

Jandarmii l-au convins să plece, după ce acesta a refuzat categoric să meargă la spital.

Jandarmii l-au convins să urce în tren şi să meargă acasă. Imaginile video surprinse arată locul periculos în care bărbatul locuia, dar şi o parte din discuţii legate de prezenţa lui pe munte şi de faptul că a cerşit mâncare, deşi pretindea că este ajutat de călugări: „Păi dacă eu stau aicişa, că aşa ne-a fost vorba!…”, le-a spus gorjeanul, printre altele.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`