Austria dorește să ia noi măsuri pentru amortizarea loviturii produse de pandemia de coronavirus. în acest context, intenționează să reducă taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru restaurante și pentru sectorul cultural, dar și să ofere subvenții pentru persoanele rămase fără un loc de muncă și crească suma de bani alocată familiilor cu copii. De asemenea, guvernul austriac intenționează să reducă cota impozitului pe venit de la 25% la 20%.
Guvernul austriac intenționează să ofere bani celor rămași fără un loc de muncă și pentru familiile cu copii, în cadrul măsurilor din acest an de amortizare a loviturii produse de pandemia coronavirus, au declarat liderii coaliției, potrivit Reuters.
Printre măsurile care urmează să fie aprobate săptămâna viitoare în cadrul unei ședințe de cabinet se numără plățile de 450 de euro către șomeri și 360 de euro pentru fiecare copil sub 18 de ani, au declarat cancelarul Sebastian Kurz și liderul Partidului Verde, Werner Kogler, postului de televiziune ORF în interviurile difuzate sâmbătă.
În plus, guvernul intenționează să reducă cota cea mai mică a impozitului pe venit de la 25% la 20% și să facă ca schimbarea să fie retroactivă la începutul acestui an.
Sebastian Kurz a declarat că guvernul de coaliție al conservatorilor și Verzilor va avea mai multe de spus despre costurile măsurilor atunci când întâlnirea se va încheia marți.
În luna mai, guvernul a anunțat un pachet de ajutor de până la 38 miliarde de euro pentru menținerea pe linia de plutire a companiilor și economiei. Vineri, aproape că a dublat valoarea datoriei.
Austria intenționează să reducă taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru restaurante și pentru sectorul cultural la 5% până la sfârșitul anului pentru a-i ajuta să facă față declinului suferit din cauza pandemiei de coronavirus , a declarat guvernul vineri.
Austria a avut aproape 17,000 de cazuri confirmate de infectări cu noul coronavirus care cauzează boala respiratorie COVID-19 și 677 de decese raportate.
Producția economică austriacă va scădea cu 7.2% anul acesta dacă nu va exista un al doilea val de coronavirus în toamnă, dar chiar și o renaștere mai blândă decât primul focar va face ca economia să scadă cu 9.2%, a declarat banca centrală a țării în această lună.
Franța va ridica restricțiile de circulație de la granițele interne de la 15 iunie. Însă, doar pentru călătorii din Uniunea Europeană, au declarat vineri Ministerele de Interne și Externe din Franța, potrivit Reuters.
„În condițiile unei dezvoltări favorabile a situației sanitare în Franța și în Europa și în conformitate cu recomandările Comisiei Europene… Franța va ridica la 15 iunie (ora 00:00) toate restricțiile de circulație la frontierele interne europene (terestre, aeriene și maritime), aplicate pentru a combate pandemia COVID-19”, se arată în declarație.
Călătorii din statele membre ale Uniunii Europene, precum și din Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Elveția și Vatican vor putea intra pe teritoriul francez fără restricții, se afirma în declarație.
Pe bază de reciprocitate, restricțiile care includ o carantină de două săptămâni la sosire vor continua să se aplice la frontierele cu Spania și cu Regatul Unit.