Judecătorii au decis: Gigi Becali va fi adus în instanță, cu mandat

Judecătorii au decis: Gigi Becali va fi adus în instanță, cu mandat
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Gigi Becali (61 de ani) va fi adus cu mandat în instanță, în data de 17 iunie. Aceeași procedură se va aplica și pentru Valeriu Argăseală (64 de ani), pentru ziua de joi, săptămâna viitoare.

Judecătorii au dispus aducerea cu amndat a lui Gigi Becali și Valeriu Argăseală în instanță după ce joi, 11 iunie, cei doi oficiali nu s-au prezentat la procesul transferului lui Mihai Costea de la Universitatea Craiova la Steaua.

Procesul stabilit în data de 11 iunie, ora 13:00 a fost amânat pentru 17 iunie, potrivit deciziei instanței.

„Ședința din 11.06.2020, ora: 13:00, la completul: C.4ap(i)

Tip soluție: Amâna cauza

Soluția pe scurt: Termen 17 iunie 2020, ora 13:00 pentru a se cita cu mandat de aducere martorii Argăseala Valeriu și George Becali”, se arată în decizia instanței.

Mihai Costea, „mărul discordiei” între Gigi Becali și Adrian Mititelu

Mihai Costea a devenit jucător liber de contract, în urma dezafilierii Craiovei, la câteva luni de la transferul atacantului oltean la Steaua.

Clubul lui Gigi Becali nu l-a legitimat pe Costea din postura de liber de contract, te teamă să nu plătească restanțe reprezentând prejudicii Craiovei, care dăduse în judecată Federația.

Într-un alt proces, la începutul lunii iunie 2020, instanța a decis că echipa lui Adrian Mititelu și Liga a 3-a nu mai are dreptul să utilizeze numele Universitatea Craiova.

În procesul transferului lui Mihai Costea, Adrian Mititelu este acuzat de evaziune fiscală, iar Gigi Becali și Valeriu Argăseală sunt citați ca martori.

Mihai Costea a semnat cu Steaua în iarna anului 2011. 1,4 milioane de euro a plătit Becali pentru transferul atacantului. Costea a plecat de la Steaua în 2015, după ce a fost declarat jucător liber de contract.

Procesul lui Adrian Mititelu a început în 2016. Când s-a realizat transferul lui Mihai Costea la Steaua, tot lotul de jucători al lui Mititelu se afla sub sechestru de la ANAF, în urma datoriilor la stat.

U Craiova era operată financiar de două societăți similare. Una, înființată în anul 2002 și licențiată de FRF, Fotbal Club U Craiova, iar cealaltă, FC U Craiova, înstrăinată din 2006 lui Aurel Trăistaru, un apropiat al familiei Mititelu, care derula trei tipuri de activități, sub același cod CAEN – „activități ale bazelor sportive”:

Gigi Becali, scandal monstru cu Adi Popa

Gigi Becali a intrat în conflict cu doi dintre jucătorii săi, Cristi Bălgrădean și Adi Popa. De curând, cel de-al doilea a fost ținta atacurilor patronului de la FCSB, la Digi Sport.

„Popa mi-a zis că se duce la TAS. Am tăcut, am tăcut, dar nu mai pot. Ce te duci, tu, mă, la TAS? Erai neica nimeni pe la Chiajna, te-am făcut milionar, te-am lăsat și să pleci, deși ăia au dat vreo 600.000 de euro pe el.

Apoi, mi-a zis că vrea iar la Steaua. I-am dat 50.000 de euro la semnătură, a luat și banii în avans și mai are de luat 20.000 pe două luni. Și el, acum, mă dă în judecată, că de ce e șomer?”, a declarat Gigi Becali.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`