Prognoza meteo, azi, 12 iunie 2020. Meteorologii au emis COD GALBEN de vreme instabilă în toată țara

Prognoza meteo, azi, 12 iunie 2020. Meteorologii au emis COD GALBEN de vreme instabilă în toată țara
FOTO: Pixabay.com

Progonoza meteo pentru astăzi, 12 iunie 2020 anunță ploi și vijelii în totată țara. Meteorologii au emis un cod galben pentru instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil până la data de 13 iunie, ora 10:00. Temperaturile rămân normale pentru această perioadă a anului.

Astăzi vremea se mențină în general instabilă, în cea mai mare parte a țării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări accentuate, averse sub formă de ploaie, local cu un caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă din interval vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Deși suntem la începutul verii, ANM avertizează că instabilitatea atmosferică accentuată s-ar putea menține în cea mai mare parte a teritorilui, până la mijlocul săptămânii următoare. La începutul acestui weekend, vremea se anunță caldă.Valorile maxime din termometre se vor încadra între 24 de grade în Banat și 28 de grade în Muntenia și Moldova.

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea azi, 12 iunie 2020

În cea mai mare parte a teritoriului, meteorologii anunță averse însoțite de descărcări electrice. Ploile vor persista în țară până sâmbătă, 13 iunie.

În Moldova astăzi se vor înregistra averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice. Maximele din termometre vor avea valori cuprinse între 25 și 28 de grade, minime fiind încadrate între 15 și 18 grade.

În Maramureș cerul va fi temporar noros, valorile maxime din termometre nu vor depăși intervalul 24 – 28 de grade, iar minimele se vor încadra între 14 – 17 grade.

În Crișana vremea se menține mai răcoroasă față de alte zone ale țării, temperaturile maxime variază astăzi de la 20 la 26 de grade Celsius, iar minimele de la 13 la 17 grade.

În Banat cerul va fi temporar noros și în această regiune maximele fiind mai mici comparativ cu alte zone ale țării. Mercurul din termometre nu va urca mai mult de 26 de grade celsius, valorile minime fiind încadrate în intervalul 13 – 16 grade Celsius.

În Transilvania cerul va fi temporar noros, local vor exista averse sub formă de ploaie. Valorile maxime ale zilei se încadrează între 20 și 28 de grade celsius. Minimele resimțite în regiune vor fi curpinse între 12 și 17 grade.

În Oltenia valorile maxime de astăzi sunt curpinse între 21 și 26 de grade, iar mercurul din termomentre nu va scăde sub intervalul 12 până la 17 grade Celsius.

În Muntenia maximele anunțate de meteorologi sunt cuprinse între 23 și 28 de grade Celsius, minimele având valori încadrate între 13 și 17 grade.

În Dobrogea cerul se va menține temporar noros, iar minimele din termometre vor avea valori de la 16 la 19 grade. Maximele zilei anunțate în această regiune vor fi cuprinse între 22 și 28 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru București

În București meteorologii anunță astăzi cer temporar noros și averse însoțite de descărcări electrice. Mercurul din termometre nu va coborâ sub 16 grade, iar valorile maxime ale zilei nu vor depăși 28 de grade Celsius.

Prognoza meteo la munte

La munte vremea se menține instabilă. Cerul va fi temporar noros. Local se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie, cu caracter torențial. Valorile minime vor fi curpinse între 16 și 18 grade, iar maximele între 19 și 24 de grade Celsius.

Prognoza meteo pe litoral

Pe litoral vremea nu se anunță favorabilă pentru plajă. Cerul va fi temporar noros, astăzi înregistrându-se și averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice. Valorile maxime pe litoral nu vor depăși 24 de grade Celsius, în timp ce minimele de la Constanța nu vor scădea sub 18 grade. Iată cum va fi vremea până în luna iulie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`