Un bărbat și fiul acestuia au fost salvați după ce au încercat să treacă râul Siret cu o căruţă și au rămas blocați

Un bărbat și fiul acestuia au fost salvați după ce au încercat să treacă râul Siret cu o căruţă și au rămas blocați
SURSA FOTO: IGSU

Un bărbat în vârstăde 37 de ani şi fiul său de numai 14 ani au fost la un pas de înecjoi, după ce au încercat să treacă râul Siret cu o căruţă, însă au rămas blocaţi în mijlocul apelor umflate de ploi, pe o stâncă. Cei doi provin din judeţul Botoşani.

Persoanele în cauză au încercat să traverseze râul cu o căruță, însă au rămas împotmoliteîn mijlocul apei.Astfel, pompierii botoșăneni au fost solicitați să intervină pentru recuperarea unui bărbat de 37 de ani și a fiului acestuia, în vârstă de 14 ani, din apele umflate ale râului Siret.

La fața locului s-au deplasat mai mulți pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o autospecialăde descarcerare, cu accesorii specifice, o ambulanţă SMURD, dar şi un utilaj al unui operator economic din zonă care deţine o balastieră.

”La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului, cele două persoane erau pe o piatră în mijlocul apei. Cu ajutorul buldoexcavatorului, cei doi au fost aduşi la mal, fiind în afara oricărui pericol. Aceştia au refuzat îngrijiri medicale la faţa locului. Ulterior, s-a intervenit pentru salvarea calului şi scoaterea atelajului”, a transmisInspectoratului General de Situații de Urgență Botoșani.

Reprezentanții InspectoratuluiGeneral de Situații de Urgență Botoșani au tras un semnal de alarmă

Autoritățile au tras un semnal de alarmă, sfătuind oamenii să fie precauți în privința deplasărilor pe care le vor face în zilele următoare, având în vedere că până sâmbătă la ora 10:00 România se află sub cod galben de descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii.

”Reamintim populației că până sâmbătă la ora 10:00, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, caracterizate de frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.”, au avertizat reprezentanțiiISGU Botoşani.

”Pentru evitarea situațiilor care pot pune în pericol viața, generate de creșterea debitelor pe anumite cursuri de apă, facem un apel către cetățeni să evite traversările prin curenții de apă și să nu se apropie de maluri”, au mai spus autoritățile locale.

Cod galben de vreme rea în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru întreaga țară, valabilă până sâmbătă, la ora 10:00.

Conform prognozei, în intervalul 11 iunie, ora 10.00 – 13 iunie, ora 10.00, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, în care vor predomina descărcările electrice, aversele torenţiale, grindina şi vijeliile.

Cantităţile de apă vor depăşi 25 – 30 l/mp şi pe arii restrânse 40 – 60 l/mp.

Meteorologii precizează că, până la jumătatea săptămânii viitoare, gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării.

”În intervalul menționat, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”, au precizat aceștia.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`