VIDEO. Scena din „Liceenii” care l-a făcut celebru pe Costin Mărculescu: broaștele la ora de matematică

VIDEO. Scena din „Liceenii” care l-a făcut celebru pe Costin Mărculescu: broaștele la ora de matematică
sursa Foto: Facebook

Costin Mărculescu a fost un actor de excepție, iar dispariția lui bruscă i-a îndurerat pe fanii producțiilor de succes în care acesta a jucat. La doar 17 ani, actorul a primit un rol în filmul “Liceenii”, în care a jucat alături de Ștefan Bănică jr, Ion Caramitru, Tamara Buciuceanu, Oana Sârbu, Mihai Constantin, Tudor Petruț şi Cesonia Postelnicu. Rolul elevului Emil l-a făcut cunoscut pe Costin Mărculescu.

Scena din „Liceenii”, care l-a făcut celebru pe Costin Mărculescu

Costin Mărculescu a fost găsit fără suflare în noaptea de miercuri spre joi, în cadă. Actorul a devenit celebru în special pentru rolul elevului Emil din „Liceeni”, peliculă regizată de Nicolae Corjos.

O scenă din „Liceenii” care l-a făcut cunoscut este cea cu broștele. Mai exact, elevul Emil venise cu niște broaște la școală. Doamna Isoscel, rol interpretat de Tamara Buciuceanu, vrea să știe de ce Emil a adus broaște în clasa de curs, la care Costin Mărculescu, în rolul lui Emil, îi răspunde simplu și nevinovat: „disecție”. Nevenindu-i să creadă ce aude, profesoara de matematică confiscă respectiva cutie în care erau puse broaștele, pentru a le salva.

Însă, Emil își dorea broaștele înapoi, așa că merge după doamna Isoscel să recupere ce era al lui, însă fară succes pentru că profesoara îi spune ferm: „De la mine nu vezi niciun picior de broască!”.

Scena din „Liceenii” care l-a făcut celebru pe Costin Mărculescu

Alte filme de succes în care a jucat Costin Mărculescu sunt: „Patul lui Procust” (1996), „Harababura” (1990), „Un studio în căutarea unei vedete” (1988) și „Al patrulea gard lângă debarcader” (1985).

Presupusa cauză a morții lui Costin Mărculescu

Jurnalista Mara Bănică, apropiată a lui Costin Mărculescu, a vorbit despre problemele de sănătate pe care le-a avut actorul în ultima vreme.

„Acum 2-3 ani am chemat SMURD, pentru că a avut o tensiune extrem de mare, intrase în panică, lăsase două numere de telefon: al lui Pepe și al meu, în cazul în care se întâmpla ceva (…) Doctorul de pe SMURD i-a zis atunci de față cu mine că va trebui să ia toată viața un tratament pentru inimă.

Avea tensiune mare, avea nevoie de tratament. N-a mers nici la spital. Nu l-am auzit vreodată să ia tratament de inimă. Poate acolo, în cadă, i s-o fi ridicat tensiunea, de la aburi. E posibil să fi făcut infarct. Dar lucrurile astea le va stabilit necrologul, de îndată ce îi va face autopsia” a declarat Mara Bănică pentru Observator.

A existat și o ipoteză potrivit căreia actorul s-ar fi sinucis din cazua șocului pe care l-a suferit din momentul în care i s-au prăbușit afacerile. Totodată, dacă Costin Mărculescu a murit în urma unui infarct, depresia ar fi putut să-i provoace sau să-i accentueze problemele de sănătate.

„Costin a avut o depresie când și-a pierdut toți banii din firmă și nu și-a mai revenit din ea. S-a afundat din ce în ce mai rău. Să-l ierte Dumnezeu, să-l odihnească! Doctorul de pe SMURD i-a zis atunci de față cu mine că va trebui să ia toată viața un tratament pentru inimă.

M-au sunat mulți acum ca să mă întrebe dacă Mărculescu s-a sinucis. Nu s-a sinucis, eu cred că a făcut infarct. Era bolnav cu inima. Nu s-a sinucis. Am vorbit cu el în urmă cu câteva zile, am tot vorbit în pandemie, avea planuri… Nu s-a sinucis. Asta le spun tuturor”, a declarat Mara Bănică la Antena 1.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii