Echipa MApN a revenit din misiunea de sprijin sanitar din Alabama. Ambasadorul Adrian Zuckerman: Nu vom uita acest act de bunătate. SUA se angajează să sprijine refacerea economiei românești în 2020

Echipa MApN a revenit din misiunea de sprijin sanitar din Alabama. Ambasadorul Adrian Zuckerman: Nu vom uita acest act de bunătate. SUA se angajează să sprijine refacerea economiei românești în 2020
foto: Inquam Photos / Octav Ganea

SUA se angajează să sprijine România în refacerea economiei naționale în 2020, a afirmat Adrian Zuckerman, ambasadorul american la București, miercuri, când a revenit în țară echipa Ministerului Apărării Naționale (MApN), după misiunea de sprijin sanitar din statul Alabama. Diplomatul a subliniat că Washingtonul nu va „uita acest act de bunătate și ajutor în momente grele”.

SUA se angajează să sprijine refacerea economiei românești în 2020

„Preşedintele Trump şi poporul american sunt dedicaţi să reconstruiască economia americană, asemenea preşedintelui Iohannis şi premierului Orban în ceea ce priveşte economia românească. Ca prieteni şi aliaţi, ne vom ajuta să fim prosperi. România nu are prieten mai bun decât SUA. Ne angajăm să sprijinim România să îşi refacă economia în 2020. Nu este imposibil. Este posibil şi se va întâmpla”, a declarat Adrian Zuckerman, potrivit Agerpres.

O echipă de 15 medici, asistente medicale și specialști din MApN a desfășurat o misiune de 14 zile în Alabama, SUA, într-un gest ce a reliefat din nou parteneriatul strategic dintre cele două țări, „care generează acțiuni comune în toate domeniile de activitate”, după cum declara premierul Ludovic Orban. Nu a fost singura misiune de acest gen desfășurată de România, care a sprijinit și sistemul sanitar italian, dar și pe cel din Republica Moldova.

Mesajul lui ambasadorului Adrian Zuckerman, după revenirea echipei MApN din misiunea de sprijin sanitar din Alabama

„Nu vom uita acest act de bunătate şi ajutor în momente grele. Munca acestei echipe a consolidat prietenia şi solidaritatea extraordinare între SUA şi România. Ţările noastre vor fi mereu alături, la bine şi la rău”, a subliniat ambasadorul american de origine română, în discursul susținut laBaza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Adrian Zuckerman a ținut să mulțumească și „echipei Tarom – piloţii, personalul navigant, mecanicii – pentru că au ajutat la această călătorie. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi echipa sa merită mulţumiri pentru că au pus la dispoziţie cursa Tarom. Tarom este un exemplu de afacere românească ce are nevoie de susţinere şi trebuie să zboare iar ca înainte. Trebuie să facem ca Tarom să zboare cu profit şi sperăm să aibă zboruri directe spre Statele Unite”.

Ambasadorul SUA la București a întărit, în acest context, că „resursele României sunt multe, dar cea mai importantă resursă a sa sunt oamenii”. În aceste condiții, spune el, odată ce lumea va reveni la muncă, economia națională va începe să crească, precizând totodată că „sistemul de piață liberă și competiția trebuie lăsate să înflorească”.

„Economia României va creşte odată cu întoarcerea oamenilor la muncă. Sistemul de piaţă liberă şi competiţia trebuie lăsate să înflorească. Companiile de stat trebuie să fie eliberate de control guvernamental, astfel încât să opereze eficient, profitabil (…) Forţele maligne ale corupţiei endemice trebuie să fie eliminate odată pentru totdeauna”, a mai afirmat Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`