CORONAVIRUS | Marcel Ciolacu și Raed Arafat, discuții în Parlament despre eventuala prelungire a stării de alertă (VIDEO)

CORONAVIRUS | Marcel Ciolacu și Raed Arafat, discuții în Parlament despre eventuala prelungire a stării de alertă (VIDEO)
Foto: ziaristii.com

Marcel Ciolacu, președintele interimar al Partidului Social Democrat, și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, discută la ora publicării acestei știri, în Parlament, despre eventuala prelungire a stării de alertă în România, din cauza epidemiei de coronavirus. Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că decidenții consideră necesară prelungirea stării de alertă după 15 iunie, deoarece COVID-19 încă este un pericol pentru sănătatea publică. Totodată, el le-a cerut parlamentarilor să fie responsabili, dat fiind că urmează să se pronunțe prin vot pe această temă. PSD, ALDE și Pro România au anunțat deja că vor vota împotrivă. USR a transmis că stare de alertă nu se mai justifică la nivel național, ci doar local.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Ciolacu și Raed Arafat, discuții în Parlament despre eventuala prelungire a stării de alertă

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, și Raed Arafat, șeful DSU și secretar de stat în Ministerul de Interne, discută miercuri dimineață, în Parlament, despre eventuala prelungire a stării de alertă, în contextul în care SARS-CoV-2 continuă să se răspândească.

Potrivit celui mai recent bilanț al epidemiei de coronavirus, în România au fost depistate pozitiv 20.749 de persoane, 145 fiind cazuri noi. 14.910 au fost declarate vindecate și externate, dar 152 sunt internate în secțiile de Terapie Intensivă.1.360 de români au murit din cauza COVID-19.

De la izbucnirea crizei, la nivel național au fost prelucrate 511.295 de teste.

Epidemie de coronavirus. Klaus Iohannis: Se impune prelungirea stării de alertă. Parlamentarii să fie responsabili

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că decidenții consideră că este necesară prelungirea stării de alertă în România, dar cu ridicarea anumitor restricții încă aflate în vigoare.

La finalul discursului, șeful statului le-a cerut parlamentarilor, care trebuie să dea un vot pe prelungirea stării de alertă, să fie responsabili

„Parlamentul trebuie să ia în dezbatere prelungirea stării de alertă. Fiți responsabili, virusul nu dispare printr-un vot în Parlament. Dacă sprijiniți Guvernul, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei. (…) Parlamentari, nu puneți la îndoială acum, la final, aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte”, a declarat Iohannis.

Raed Arafat: Eu sper să se ajungă la o înţelegere pe linie politică

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și-a manifestat speranța că politicienii vor reuși să ajungă la un acord în ceea ce privește starea de alertă. În opinia sa, pe linie medicală nu se va putea lucra într-o stare de normalitate totală dacă noi nu suntem, de fapt, într-o situație de normalitate. Lipsa unei forme de stare de alertă înseamnă relaxare totală, or asta poate duce la creșterea numărului de cazuri de COVID-19.

„O formă de stare de alertă va trebui, care va fi conţinutul ei, care sunt lucrurile care pot fi scoase (…) poate că aşa se poate discuta la nivel politic. Eu sper, totuşi, să se ajungă la o înţelegere pe linie politică, pentru că, pe linie medicală, pe linia de coordonare nu vom putea să lucrăm într-o situaţie de normalitate totală când noi nu suntem, de fapt, într-o situaţie de normalitate totală”, a explicat Raed Arafat marţi seară.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne a mai afirmat că ar fi neprofesionist din partea lui să afirme că nu va mai exista un al doilea val al epidemiei de coronavirus. Dacă acest lucru se va întâmpla, unele măsuri de restricție ar putea fi reintroduse. Cât de dure vor fi ele, asta va depinde de modul în care ne vom pregăti până atunci.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`