Noi voci contestă caracterul „anti-rasist” al protestelor din SUA. Un jurnalist conservator susține că demonstrațiile nu au nicio legătură cu viețile oamenilor de culoare și îi acuză pe democrați de ipocrizie (VIDEO)

Noi voci contestă caracterul „anti-rasist” al protestelor din SUA. Un jurnalist conservator susține că demonstrațiile nu au nicio legătură cu viețile oamenilor de culoare și îi acuză pe democrați de ipocrizie (VIDEO)
Foto: hepta.ro/ Zuma Press / Paul Kitagaki Jr.

Analistul politic conservator Tucker Carlson susține că protestele izbucnite în SUA, după moartea lui George Floyd, au o „foarte mică legătură” cu viețile oamenilor de culoare, deși mișcarea s-a autorevendicat drept una anti-rasistă. Mai mult decât atât, comentatorul de la Fox News TV a denunțat o presupusă ipocrizie a liderilor democrați și l-a criticat șipe senatorul Mitt Romney, despre care spune că s-a alăturat marșului promovat de comunitatea Black Lives Matter, deși s-a îmbogățit profitând de situația persoanelor sărace sau chiar a afro-americanilor.

„Trebuie să punem capăt violenței și brutalității, și să ne asigurăm că oamenii înțeleg că viețile oamenilor de culoare contează (n.r. – «black lives matter», mișcarea internațională anti-rasistă originară din cadrul comunității afro-americane”, a afirmat senatorul republicanMitt Romney, într-o secvență surprinsă la unul din marșurile organizate după moartea lui George Floyd.

Comentând momentul, Tucker Carlson a afirmat că „Mitt vrea doar să se asigure că americanii înțeleg, că bagă la capetele lor seci, că viețile oamenilor de culoare contează… de parcă americanii n-ar ști asta. Totuși, să-ți acuzi întreaga țară de rasism, pare a fi un preț destul de mic pentru o persoană ca Mitt Romney. Ceea ce îl îngrijorează cu adevărat pe Romney, ceea ce îi îngrijorează pe toți acești moguli care finanțeazămișcarea, este că, undeva, cineva va pune întrebările evidente: Câți dintre voi l-ați cunoscut personal pe Romney? Cât de bogați ați devenit dumneavoastră prin exportul de locuri de muncă peste hotare, prin încasarea de dobânzi la rate obscene sau prin lezarea economică a comunităților sarace și chiar pe cele ale persoanelor de culoare… toate infracțiunile de bază sunt economice. Mitt Romney nu vrea să vorbească despre asta deloc, deci iese la marș, iar comunitatea Black Lives Matter nu ar putea fi mai fericită de asta. Complicitatea oamenilor ca Mitt Romney le oferă grupurilor de genul BLM putere. BLM devine mai puternică la fiecare oră, și o știe”.

Jurnalistul conservator susține că demonstrațiile nu au nicio legătură cu viețile oamenilor de culoare

„Ce se întâmplă? În ciuda a ceea ce vă spun ei, asta are o foarte mică legătură cu viețile oamenilor de culoare. Dacă liderilor democrați le-ar fi păsat de salvarea vieților oamenilor de culoare, nu ar fi ignorat miile de tineri negri uciși în orașele lor în fiecare an. Nu ar fi pus clinici de avort în cartiere oamenilor de culoare. Ar fi făcut tot ce le stă în putere pentru a îmbunătăți școlile și pentru a încuraja păstrarea familiilor intacte. (…) Nici nu le trece prin minte să facă așa ceva. În schimb, ei încurajează jafurile și haosul, de parcă asta ar ajuta în vreun fel. Nu va ajuta. Chestia prin care trecem acum ar putea fi numită în multe feluri, dar în niciun caz nu este despre viețile oamenilor de culoare. Amintiți-vă acest lucru când vor veni la voi. Oricine a ajuns să fie subiectul furiei mulțimii, cunoaște acest sentiment. Este ca și cum ai fi înconjurat de un roi de viespi. Tentația ar fi să te panichezi, dar nu poți să o faci. Trebuie să îți păstrezi calmul și să spui adevărul. Dacă arăți slăbiciune, te vor distruge”, a scris Tucker Carlson, pe Instagram, în descrierea care însoțește videoclipul cu mesajul lui Mitt Romney și comentariul său.

Protestele din SUA au izbucnit după moartea lui George Floyd, bărbatul afro-american în vârstă de 46 de ani care a decedat, în 25 mai, după ce ofițerul de poliție Derek Chauvin a stat așezat cu genunchiul pe gâtul său timp de 8 minute și 46 de secunde. Între timp, agentul a fost arestat și acuzat de crimă de gradul al treilea, iar colegii săi au fost demiși din funcție. George Floyd va fi înmormântat, marți, în cadrul unei ceremonii private, la Houston.

Deși episodul a avut loc în Minnesota, Minneapolis, unde atât primarul, cât și guvernatorul sunt democrați, o parte din mulțimile de oameni ieșiți în stradă par să-și fi canalizat furia împotriva președintelui republican Donald Trump. Totuși, liderul de la Casa Albă – care și-a exprimat deja regretul față de moartea lui George Floyd și a transmis condoleanțe familiei – susține că protestele au fost deturnate de Antifa, mișcarea de extremă-stânga, pe care a anunțat că o va înscrie în rândul entităților teroriste. Reamintim că, de-a lungul mandatului său, dar și în campania din 2016, Donald Trump și-a manifestat deschis ideologia creștin-conservatoare și politica „America First”, poziție ce i-a adus mai multe clinciuri cu ceea ce el a descris drept extremă-stânga.

What is going on? Despite what they tell you, this has very little to do with “black lives.” If Democratic leaders cared about saving the lives of black people, they wouldn’t ignore the murder of thousands of young black men in their cities every year. They wouldn’t put abortion clinics in black neighborhoods. They’d do their best to improve the schools and encourage intact families. They’d try to make black neighborhoods as safe as their own neighborhoods. They’d close the payday lenders that add so much misery to the lives of the poor. They don’t even consider doing any of this. Instead they encourage theft and mayhem, as if that will help. It won’t. What we’re living through right now may be a lot of things, but it definitely is not about “black lives.” Remember that when they come for you. Anyone who’s ever been subjected to the rage of the mob knows the feeling. It’s like being swarmed by hornets. The temptation is to panic. But you can’t. You’ve got to keep your head and tell the truth. If you show weakness, they’ll crush you. Ask Drew Brees. By some counts, Brees is on his fourth apology. His crime: defending the American flag.

O postare distribuită de Tucker Carlson Tonight (@tuckercarlsontonight) pe

Se înmulțesc vocile care contestăcaracterul „anti-rasist” al protestelor din SUA

Chiar și în rândul comunității afro-americane din SUA protestele au fost puse sub semnul întrebării. Este și cazul conservatoarei pro-Trump Candace Owens, care susținecă George Floyd, un infractor dovedit în alte spețe și un suspect de uz de bani falși la momentul decesului, nu poate fi considerat un martir. Cu toate acestea, ea a subliniat că nimeni nu merită să moară într-o așa manieră și că așteaptă să i se facă dreptate familiei.

În 3 noiembrie, cetățenii SUA își vor alege președintele pentru următorii patru ani, iar Donald Trump îl va înfrunta, din poziția de incumbent, pe fostul vicepreședinte Joe Biden.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`