Funeraliile lui George Floyd s-au încheiat. Mii de oameni au fost prezenți pentru a-i aduce un ultim omagiu (VIDEO)

Funeraliile lui George Floyd s-au încheiat. Mii de oameni au fost prezenți pentru a-i aduce un ultim omagiu (VIDEO)

UPDATE: 9 iunieora 23:30// Funeraliile lui George Floyd s-au încheiat.Sicriul cu trupul neînsuflețita fost scos dinbiserica Fountain of Praisese în aplauzele și cântecele celor prezenți la ceremonia impresionantă. George Floyd a fost condus de cei apropiați în drumul spre cimitirul Houston Memorial Gardens, unde va fi îngropat.

UPDATE: 9 iunieora 22:50//Cântărețul câștigător al premiilor Grammy, Ne-Yo, a spus în timpul ceremoniei că moartea lui George Floyd a fost un sacrificiu care „a schimbat lumea”.

Ne-Yo a vărsat lacrimi marți în timp ce cânta în memoria lui George Floyd. „Cincizeci de state protestează în același timp”, a spus el. „Acest om a schimbat lumea. El a schimbat lumea în bine. Aș dori să îi mulțumesc personal lui George Floyd pentru sacrificiul său, pentru ca copiii mei să fie în siguranță mai târziu. Apreciez sacrificiul.”

UPDATE: 9 iunieora 21:00//Candidatul democrat la alegerile prezidențiale din SUA Joe Biden a declarat marți că a sosit timpul pentru a pune capăt nedreptății rasiale în America. Mesajul a fost transmisprin intermediul unui clip video în timpul ceremoniei de înmormântare a lui George Floyd.

„Acum este momentul pentru justiție rasială”, a declarat democratul care îl va confruntape președintele Donald Trump la alegerile din noiembrie, adăugând că „milioane” de protestatari au ieșit în stradă în ultimele săptămâni cu un mesaj similar. – Nu trebuie să facem pași înapoi, spuneBiden. „Nu putem părăsi acest moment gândindu-ne că ne putem îndepărta din nou de problema rasismului”.

UPDATE: 9 iunieora 19:40//Slujba de înmormântare a lui Floyd este în curs de desfășurare în Houston. Una dintre cele mai importante personalități care asistă la ceremonie esteAl Sharpton, celebru activist pentru drepturile comunitățilorafro-americane din SUA. Acesta este cel care va rosti unelogiu în amintirea lui GeorgeFloyd.

UPDATE: 9 iunieora 19:30//Locuitorii din Minnesota au păstrat un momnt de reculegere de 8 minute și 46 de secunde în memoria lui George Floyd. Omagiile au loc în toată America și în restul lumii pentru a marca înmormântarea lui Floyd.

În Houston, orașul unde are loc înmormântarea oficialii au închis străzile care duc spre cimitir, dar susținătorii pot încă urmări procesiunea.

Începând de marți dimineață, gardurile erau amplasate de-a lungul bulevardului Cullen pentru a permite oamenilor să aducă un ultim omagiu lui Floyd.

UPDATE: 9 iunieora 19:20//Aproape 500 de persoane au putut intra în biserica Fountain of Praisese. Majoritatea celor prezenți sunt îmbrăcațiînalb, pentru a sărbători viața lui George Floyd, mai degrabă decât negru pentru a-l jeli. Membrii familiei lui George Floydau spus că astăzi nu marchează sfârșitul, ci mai degrabă începutul unei noi ere.

UPDATE: 9 iunieora 19:00// Ceremonia de înmormântare a lui George Floyd a început.Familia și prietenii săi s-au adunat înbiserica Fountain of Praisese din Houston, orașul său natal pentru a-i aduce un ultim omagiu, după ce a devenit un simbol al luptei împotriva rasismului.

Slujba la biserica The Fountain of Praise va fi urmată de depunerea sicriuluila cimitirul Houston Memorial Gardens. Floyd își va duce somnul de vecilângă mama sa.

După mai bine de două săptămâni de manifestații și proteste violenteîmpotriva rasismului, omul a cărui moarte a dat naștere unei mișcări internaționale și ale cărui ultime cuvinte – „Nu pot respira” – au devenit emblematice, va fi înmormântatmarți în cadrul uneiceremonii privateîn Houston. Mormântul lui George Floyd, 46 de ani, se va afla lângă cel al mamei sale.

Serviciul, programat să înceapă la ora 11:00 ora locală (19:00 ora României), la biserica Fountain of Praise, vine după cinci zile de memoriipublice aduse lui George Floyd înMinneapolis, Carolina de Nord și Houston și la două săptămâni după ce un ofițer de poliție din Minneapolis a fost înregistratvideoapăsând cu genunchiul pegâtul lui Floyd aproape nouă minute, în timp ce acesta striga disperat că nu poate respira. Ofițerul, Derek Chauvin, a fost acuzat de omor de gradul doi. Cauțiunea sa a fost stabilită până la 1,25 milioane de dolari, scrie cbsnews.com.

La ceremonia de înmormântare vor fi permise 500 de persoane la biserică, ceea ce reprezintă 25% din capacitatea lăcașului de cultde 2.000 de locuri. Participanțiivor respecta protocoalele de distanțare socială strictă. Toți participanții vor trebui să intre prin detectoare de metale și deverificarea temperaturii.

Organizatorii au confirmat că primarul din Houston, Sylvester Turner, deputatul Sheila Jackson Lee,avocatul Benjamin Crump, Slim Thug, Leela James, Paul Wall, Floyd Mayweather, congresmanul Al Green și episcopul James Dixon vor participa la ceremonie.

Activistul AI Sharpton este așteptat să rosteascăelogiul, așa cum a făcut-o la ceremoniadin Minneapolis joia trecut. Dr. Remus E. Wright și pastorul Mia K. Wrightvor aduce salutul sărbătorii vieții.

Candidatul democratic la președinție, Joe Biden, s-a întâlnit luni cu familia lui Floyd, înainte de înmormântare, a declarat Crump, avocat al familiei. Crump a declarat că fostul vicepreședinte a petrecut mai mult de o oră cu membrii familiei lui Floyd.


Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`