CORONAVIRUS. Bulgaria ar putea reînăspri măsurile, după ce numărul de cazuri de Covid-19 a crescut semnificativ în ultimele zile

CORONAVIRUS. Bulgaria ar putea reînăspri măsurile, după ce numărul de cazuri de Covid-19 a crescut semnificativ în ultimele zile

După ce a anunțat căare în planreluareaactivității turisticepe data de 1 iulie, deschizând sezonul estival pentru a contracara efectele dezastruoase resimțite după pandemia decoronavirus, care a paralizat sectorul turistic, Bulgaria întâmpină noi probleme din cauza răspândiri coronavirusului. Marți dimineață, autoritățile de la Sofia au anunțat că au fost înregistrate 83 de noi cazuri confirmate cu SARS-CoV-2, raportarea fiind făcută la ora 8.00. De asemenea, la o fabrică de jucării din Dospat, zonă turistică din Bulgaria, cu multe hoteluri, au fost confirmate 51 de cazuri, în cursul zilei de luni, 8 iunie.

Bulgarii ar putea reînăspri măsurile, pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus

Autoritățile bulgare au permisrestaurantelor, barurilor și cafenelelor să se redeschidă la capacitate maximă încă din data de 1 iunie, în condițiile în care guvernul de la Sofia a mai ușurat restricțiile impuse pentru a opri răspândirea coronavirusului. Totodată, Bulgariaanunțase reluareaactivității turisticepe data de 1 iulie.

„Trebuie să învăţăm să supravieţuim cu virusul”, spunea Boyko Borisov, premierul Bulgariei, la fel ca omologii săi din alte țări, precum Marea Britanie, Italia sau Spania, întărind ideea că pericolul nu a trecut pentru totdeauna.

Câteva zile mai târziu, autoritățile bulgare regândesc planul. Din cauza numeroaselor noi cazuri de coronavirus, bulgarii ar putea reînăspri măsurile împotriva Covid-19.

„Este posibil ca, în cazul în care numărul mai crește, să se reintroducă măsurile mai stricte, astfel că ar fi bine ca cei ce ar vrea să vină în Bulgaria, în cazul în care se vor relaxa măsurile în România, să nu o facă, pentru că ar risca să rămână blocați în țara noastră. Din fericire, în județul Ruse nu s-a mai raportat, de câteva zile, nicio nouă infectare cu COVID 19”, a transmis jurnalistul Simeon Trifonov pentru jurnalgiurgiuvean.ro.

Bulgaria anunțase că elimină toate restricțiile de la 15 iunie

Bulgaria va elimina toate restricţiile impuse în urma pandemiei de COVID-19 începând din 15 iunie, inclusiv purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile publice închise, a informat joi guvernul de la Sofia. De la 1 iunie, Bulgaria primește călători din spațiul UE fără a le mai impune intrarea în carantină.

Spălarea mâinilor şi distanţarea socială voluntară sunt în continuare recomandate de către autorităţi.

În Bulgaria, starea de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus a fost declarată la 13 martie şi a durat două luni. A urmat ceea ce guvernul a descris drept o „situaţie epidemică excepţională”, care se va încheia la 14 iunie, împreună cu restricţiile.

Bulgaria nu a fost afectată de epidemia de COVID-19 la fel de sever ca vecinele sale vest-europene

De la începutul epidemiei de Covid-19, Bulgaria a raportat puțin peste 2.800 de cazuri de coronavirus. Dintre aceste persoane, peste 1.500 s-au vindecat și au fost externate. În stare critică mai sunt 15 pacienți infectați cu SARS-CoV-2. Totodată, vecinii de la sud de Dunăre au anunțat deceseul a 164 de pacienți confirmați cu virusul chinez.

Culgaria mai are active în acest moment sub 1.100 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`